Matkurs og vinkurs

Vinkurs lørdag 9. september i Oslo

Smak noe av det aller beste fra Chianti og Toscana
Foto: (DoroO)

Smak noe av det aller beste fra Chianti og Toscana

Blir du med på denne smakingen, får du stifte bekjentskap med ni fantastiske viner fra vingården Fèlsina presentert av Giovanni Poggliali, vinmaker og eier.
09 Februar 2017 - 23:25

Det blir en lørdag ettermiddag litt utover det vanlige når vi, sammen med Giovanni Poggliali, skal smake oss gjennom noe av det beste fra Chianti. Blant annet får du smake både Chianti Classico Riserva og en supertoscaner som representerer toppnivået i Chianti.

Smak supertoscaner og fantastisk Chianti Classico Riserva

Giovanni Poggiali. Foto: Colin Dutton

Giovanni har med seg sin eksportsjef Andrea Bonivento og sammen skal de lede oss gjennom ni av sine fantastiske viner. De vil lære deg hva som skiller Chianti fra andre Italienske vinområder, områdets historie og hva som gjør akkurat disse vinene til noe av det aller, aller beste derfra.

Andrea Bonivento Foto: Colin Dutton

Siden Giovannis far, Guiseppe Poggliali, introduserte sine berømte cuvéer Fontarollo og Rancia i 1983, har Fèlsina stått som et glimrende eksempel på hvordan riktig Chianti skal smake. Vinene er nesten alltid å finne på listen over viner som har mottatt høyeste utmerkelse, deriblant Tre glass, av det anerkjente Italienske vin-magasinet Gambero Rosso.

 

 Gå ikke glipp av denne utrolige smakingen - ta med venner, kolleger, kjente og kjære på en uforglemmelig opplevelse!

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her