Matkurs og vinkurs

Ølkurs 25. september i Oslo

Lær om håndverksøl med en av Norges beste bryggere

Lær om håndverksøl med en av Norges beste bryggere

Bli med når Evan Lewis, gründer og brygger i Ægir, viser frem øl i verdensklasse fra fagre Flåm.
18 Januar 2017 - 07:00
Ægir Bryggeripub i Flåm.

Ægir Bryggeri og Bryggeripub ble etablert i 2007 av Evan Lewis og hans kone Aud Melås. Det tok ikke lang tid før folk fikk øynene opp for bryggeriet og dets kvaliteter. I dag selges håndverksøl fra Flåm i hele Norge samt i Sverige, England og USA. Ølet har høstet både gull, sølv -og bronsemedaljer i "VM", så her snakker vi øl i virkelig verdensklasse.

Smak hele 12 utvalgte øl 

Evan Lewis vil fortelle oss om Ægir og lære oss om de forskjellige øltypene han brygger. Gjennom tolv fantastiske øl får du selv smake, se og lukte hvordan de forskjellige ingrediensene brukes for å gi forskjellige smaker og uttrykk i ølet. 

Evan Lewis. Foto: thor brodreskift

Håndverksøl er kommet for å bli. Vi drikker det til mat, når vi ser fotball, for å feire eller rett og slett bare for å kose oss. Overalt dukker det opp nye små håndverksbryggerier og i hyllene på vinmonopolet og i spesialbutikkene er det til stadighet noe nytt og spennende å finne. Øl er vitenskap og mange hundre års historie og tradisjon kombinert med nye generasjoner av bryggeres smittende entusiasme. Evan Lewis er en av dem. Du vil nyte å høre og selvfølgelig smake det han brygger.

 

Les mer om Ægir her

 

 

Gå ikke glipp av denne enestående smakingen - ta med deg venner, kolleger, kjente og kjære på det som garantert blir en av høstens beste øl-smakinger.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her