Matkurs og vinkurs

Ølkurs 25. september i Oslo

Lær om håndverksøl med en av Norges beste bryggere

Lær om håndverksøl med en av Norges beste bryggere

Bli med når Evan Lewis, gründer og brygger i Ægir, viser frem øl i verdensklasse fra fagre Flåm.
18 Januar 2017 - 06:00
Ægir Bryggeripub i Flåm.

Ægir Bryggeri og Bryggeripub ble etablert i 2007 av Evan Lewis og hans kone Aud Melås. Det tok ikke lang tid før folk fikk øynene opp for bryggeriet og dets kvaliteter. I dag selges håndverksøl fra Flåm i hele Norge samt i Sverige, England og USA. Ølet har høstet både gull, sølv -og bronsemedaljer i "VM", så her snakker vi øl i virkelig verdensklasse.

Smak hele 12 utvalgte øl 

Evan Lewis vil fortelle oss om Ægir og lære oss om de forskjellige øltypene han brygger. Gjennom tolv fantastiske øl får du selv smake, se og lukte hvordan de forskjellige ingrediensene brukes for å gi forskjellige smaker og uttrykk i ølet. 

Evan Lewis. Foto: thor brodreskift

Håndverksøl er kommet for å bli. Vi drikker det til mat, når vi ser fotball, for å feire eller rett og slett bare for å kose oss. Overalt dukker det opp nye små håndverksbryggerier og i hyllene på vinmonopolet og i spesialbutikkene er det til stadighet noe nytt og spennende å finne. Øl er vitenskap og mange hundre års historie og tradisjon kombinert med nye generasjoner av bryggeres smittende entusiasme. Evan Lewis er en av dem. Du vil nyte å høre og selvfølgelig smake det han brygger.

 

Les mer om Ægir her

 

 

Gå ikke glipp av denne enestående smakingen - ta med deg venner, kolleger, kjente og kjære på det som garantert blir en av høstens beste øl-smakinger.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest midt i uka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
+
Tester

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin

Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ta en pause fra kulde og stressende julehandel med denne tropiske krydrete drinken
Ukens drink

Ta en pause fra kulde og stressende julehandel med denne tropiske krydrete drinken

Ukens drink er en klar kandidat for førjultidas drinkmiksing. Krydret og leskende og med en flott rødlig farge fra blodappelsiner og grenadin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata
Dagens rett

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata

Nå senhøstes blir det ofte mange tunge middager - dagens rett av kalkunfilet med italiensk vri er derfor perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
+
Tester

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin

Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her