Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 12. juni

Smak vinene til kjendiskokk Ole Martin Alfsen

Smak vinene til kjendiskokk Ole Martin Alfsen

Kokk og TV-personlighet Ole Martin Alfsen, tar med seg fantastiske viner og sitt kjente, gode humør og gir deg en smakfull start på sommeren.
12 April 2023 - 12:20

Den 12. juni kan du gi deg selv eller noen du er glad i en minnerik opplevelse når Ole Martin Alfsen tar med seg hele 10 viner fra sin portefølje kalt OMA. Ole Martin er en av Norges mest anerkjente kokker, etter at han tok vinkelnerutdannelsen i 2000 har han undervist om vin, mat og drikke ved Kulinarisk Akademi, skrevet flere kokebøker og vinbøker. Dette har gitt ham mulighet til å produsere spennende viner med anerkjente produsenter. Med både kunnskap og lidenskap, er Ole Martin involvert i hele prosessen slik at vinene blir i tråd med hans personlige stil og preferanser. På grunn av sin bakgrunn som både kokk og vinkelner, produserer han viner som harmoniserer nydelig til mat. Per i dag teller porteføljen 13 produkter, og det kommer flere nyheter utover høsten.

Ole Martin lanserte sin første vin, OMA Barbera d’Alba, høsten 2013 i samarbeid med Giovanni Rosso, og i senere tid har han samarbeidet med produsenter over hele verden. Det siste prosjektet er i samarbeid med den legendariske produsenten Au Bon Climat i California. Her blir du en av de første i Norge som får smake OMA Pinot Noir «Le Bon Climat». Ole Martins blend er unik på flere måter; dette er første gang i vingårdens historie at Pinot Noir-druer fra vinmarken «Le Bon Climat» tappes som enkeltvinmark – og blenden er tappet utelukkende for OMA og vil kun selges i Norge. «Le Bon Climat» er en vinmark som ble etablert og beplantet i 1998 av Jim Clendenen, som etablerte Au Bon Climat i 1982 sammen med Adam Tolmach.  

Vinmark i California Foto: Mvp64, iStock

Dette blir en allsidig smaking hvor du får servert både sider, musserende, rødvin, hvitvin, rosévin og ikke minst gode historier når Ole Martin deler fra sitt vineventyr som foregår over nesten hele verden. Du får smake alt fra norsk sider fra Hardanger, perlende vin og myk rødvin fra Weinland i Østerrike og frisk rosévin fra Hellas. Nyt den første vinen han lagde i Piemonte, flere viner fra Italia og Portugal, i tillegg til nevnte «Le Bon Climat»

Vinliste nett (1).png [182.73 KB]

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her