Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 18. september

Bli med på en helt gresk aften med masse gode smaker
Foto: (Istock - Okssi68)

Bli med på en helt gresk aften med masse gode smaker

Den 18. september inviterer vi deg til en smakfull opplevelse hvor fem viner fra Hellas kombineres med delikate småretter fra ASIA Aker Brygge.
08 August 2024 - 07:52

Når vi inviterer til en "helt gresk" aften, tenker du kanskje at dette kommer til å bli en helt uforståelig kveld. Men tvert imot! Med Sebastian Bredal og Annika Groven fra Symposium Wines som guider deg gjennom kvelden, vil du sitte igjen med et stort smil om munn og verdifull kunnskap om gresk vin. Sebastian Bredal er en av rundt 400 i verden som kan titulere seg som Master of Wine - den mest prestisjefylte vinutdannelsen globalt. Annika har over 25 års erfaring fra bransjen og jobber til daglig tett med produsentene som er representert denne kvelden, så det er trygt å si at du får to førsteklasses lærere som skal presente vinene fra de anerkjente greske produsentene Kir-Yanni og Domaine Sigalas.

Kir-Yanni ble etablert i 1997 med mål om å realisere det fulle potensialet til xinomavro-druen. Vingårdene ligger i Naoussa og Amyndeon, nordvest i Makedonia. Til tross for utfordringer som phylloxera og krig, har Naoussa oppnådd status som PDO (beskyttet opprinnelsesbetegnelse), og er sammen med Amyndeon de eneste appellasjonene i Hellas som krever 100 prosent xinomavro. Disse vinene har en friskhet og tanninstruktur som minner om Nebbiolo fra Piemonte eller pinot noir fra Burgund. I det kjøligere Amyndeon-området produseres friske hvitviner på assyrtiko, malagouzia, chardonnay og sauvignon blanc, samt en enestående rosé på xinomavro fra over 60 år gamle vinstokker.

Domaine Sigalas, et anerkjent vinhus på den naturskjønne øya Santorini, er kjent for sin dedikasjon til druesorter som trives i øyas unike terroir. Vinhuset er spesielt berømt for sine hvitviner laget av assyrtiko, som trives i Santorinis vulkanske jord og solrike klima. Disse vinene er kjent for sin friskhet, mineralitet og tydelige uttrykk av øyas terroir. Domaine Sigalas produserer også røde viner på mavrotragano-druen, som viser det beste av denne sortens potensial.

Helt gresk.png [33.57 KB]
Endringer kan forekomme

Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Hold deg oppdatert på alle våre nye kurs og få nyttig informasjon ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kypros er et skatteparadis for druer
+

Kypros er et skatteparadis for druer

Kypros med sin minst 5000 år lange vintradisjon, er i dag et veldig spennende vinland med spektakulære høytliggende terrasserte vinmarker med upodete vinstokker, satsning på egenartede lokale druesorter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette klarer du ikke å stå imot
Dagens rett

Dette klarer du ikke å stå imot

Kamskjell og reker på stekt piggvar med friskkuttede grønnsaker og sjysaus er bare så fristende - og ikke minst veldig enkelt å lykkes med. Det er bare å løpe til fiskedisken med en gang

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kypros er et skatteparadis for druer
+

Kypros er et skatteparadis for druer

Kypros med sin minst 5000 år lange vintradisjon, er i dag et veldig spennende vinland med spektakulære høytliggende terrasserte vinmarker med upodete vinstokker, satsning på egenartede lokale druesorter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret
Dagens rett

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret

Kylling smaker relativt lite i seg selv, så en marinade er ofte en smaksbærende faktor. Men ikke nok, for tilbehøret må også ha mye smak - som her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette klarer du ikke å stå imot
Dagens rett

Dette klarer du ikke å stå imot

Kamskjell og reker på stekt piggvar med friskkuttede grønnsaker og sjysaus er bare så fristende - og ikke minst veldig enkelt å lykkes med. Det er bare å løpe til fiskedisken med en gang

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her