Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Foto: (Basso Social)
Winemakers Dinner i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.
18 Juli 2025 - 08:30

Den 03. september inviterer vi til en helaften hvor smak står i sentrum. Kjøkkenet på Basso serverer 10 delikate småretter, nøye satt sammen og matchet med 6 viner fra den anerkjente italienske vinprodusenten Prà.

Foto: Prà

Området Monteforte d'Alpone, der Prà holder til, er kjent for sitt urgamle og unike jordsmonn. Og da skulle det bare mangle at man jobber med naturen - Prà er nemlig 100 prosent økologisk. Graziano begynte å produsere vin på starten av 80-tallet og har siden den gang opparbeidet seg respekt og oppmerksomhet fra vinentusiaster verden over. Hans viner er kjent for å være svært rene, dette takket være hans harde arbeid i vinmarken og hele veien til kjelleren. Han jobber kun med lokale druer som garganega for soave og de tre kjente valpolicella-druene molinara, corvina og rondinella. Deres ideologi er at matlaging bringer mennesker sammen og produserer derfor viner som skal perfeksjonere et måltid, enten til hverdag eller fest.

På samme måte legger Basso stor vekt på fellesskap rundt matbordet. Basso er nemlig kjent for sine smakfulle småretter på deling, inspirert av det italienske kjøkken og laget med førsteklasses nordiske råvarer. Denne kvelden får du servert utsøkt mat og vin, god stemning og smaker du sent vil glemme.

Diego gleder seg til å se deg den 03. september. Foto: Prà

Eksportsjef Diego Corradi tar turen fra Veneto til Oslo for å presentere vinene og dele den spennende historien med deg. Han har jobbet tett med Graziano siden 2011 og kjenner vinene ned til minste detalj.

Ta med deg noen du er glad i og opplev en italiensk aften i Oslo!

pra (2).png [34.95 KB]
Endringer kan forekomme

Allergi
Vil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har eventuelle allergier er du nødt til å melde ifra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde ifra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Forsiden akkurat nå
Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her