Blyant gir friske urter

Blyant gir friske urter

At du kan få friske urter ut av din gamle blyant, høres ut som aprilsnarr, men det er det ikke.

Sprout er navnet på blyanten som nylig ble belønnet med tittelen Verdens Mest Miljøvennlige Produkt i 2013, av den største globale handels- og markedsføringsorganisasjonen - IGC.

Økologisk

Årsaken er at den kombinerer et i utgangspunktet miljøvennlig produkt med enda et. Nemlig en blyant laget av sedertre som høstes på en bærekraftig måte og lages for hånd av folk som jobber under gode forhold og får rettferdig lønn.

Blyanten er navnet til tross helt giftfri. I enden som er farget grønn ligger økologiske urtefrø og venter på at blyanten skal bli så kort at den ikke duger som skriveredskap lenger.

Ingen garanti

Det er da du skal putte den oppi en potte med den grønne enden ned. Frøene ligger i en kapsel som oppløses når den eksponeres for fuktighet og spiringen starter.

Det er selvsagt ingen garanti for at det virkelig blir en stor og kraftig urteplante. For det avhenger som alltid først og fremst av «gartneren».

Les mer om urter

Blyantstubben må vannes regelmessig og du må sørge for at den får masse sollys. Sollyset må altså skinne direkte på blyanten din for at den skal spire og gro.

Crowdfundingprodukt

Det tar 2-3 uker før den spirer og 4-5 uker før de friske urtene er klare til å brukes i matlagingen. Det er selvsagt enklere å stikke innom butikken og kjøpe med seg en potte, men ikke like kult. Spesielt kan dette være en morsom gimmick for barn som jo er storforbrukere av blyanter i utgangspunktet.

Bak denne «ville» ideen står en gruppe unge produkt- og robotdesignstudenter som skaffet finansiering via Kickstarter.com – et sted der ganske alminnelige mennesker investerer i ganske ualminnelige ideer, etter «crowdfunding»-konseptet.

2000 investorer responderte og med 37.000 dollar på bok kunne studentene starte produksjonen av de første prototypene. Les mer om urteblyanten her: www.plantblyanten.nu

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen