Bryggeribråk
Bodøbryggerne laget mest bråk

Bodøbryggerne laget mest bråk

Det ble Bådin som tok seieren i årets Bryggeribråk, men fikk tøff konkurranse av Nøgne Ø.
Aase E. Jacobsen
12 Oktober 2017 - 02:35

Etter 23 runder og med 26 bryggerier involvert, også nordiske, i Bryggeribråk 2017 var det duket for en knallhard finale. Når Bådin møter Nøgne Ø, blir det omtrent som David møter Goliat, i hvert fall målt i bryggevolum, men i denne konkurransen som er i sitt fjerde år, er det andre muskler som flekses: Nemlig hvor god bryggerne er til å finne ølmatch fra egen portefølje til en gitt meny.

Den fireretters menyen som er utarbeidet av Apéritifs redaktør Aase E. Jacobsen, i samarbeid med Håndverkerstuenes kjøkkensjef inneholdt flere utfordringer. De 60 gjestene som hadde sikret seg billetter til finalen, var dommere, og sendte altså Bodøbryggerne til topps, med flest antall stemmer for tre av fire retter.

Bådin ble nummer to i fjorårets Bryggeribråk, og daglig leder Andreas Myrvold i Bådin sa før seieren var et faktum at «nå er det ikke noe mer å vinne, så kanskje vi må finne på noe nytt».  Men han ser ikke bort fra at det kan bli en ny runde neste år.

Bli kjent med Bådin og bryggerne her

Primus motor for Bryggeribråk i de fire sesongene denne konkurransen har funnet sted på Håndverkerstuene i Oslo, er Hans Tryggvason. Han er nå over i ny stilling i Ringnes, og Marie Larsson tar over stillingen som daglig leder på Håndverkerstuene. Neste års Bryggeribråk kommer til å få en annen form. Det som foreløpig er sikkert er at det blir videreført og at det neste år er femårsjubileum som skal markeres. 

Se alt vi har skrevet om Bryggeribråk

Meny og ølfølge i Bryggeribråk-finalen 2017

Knutekål, beter, og eple med røkt snøfrisk og krutonger

Nøgne Ø Tradisjon 2017 Ale 7, %

Bådin Still Smokin Rauchbier 6 %

Klippfisk-kroketter med pepperrotmajones tilsmakt med Gilde dillakevitt og karse

Bådin Rensåsen Pale Ale 5,5 %

Nøgne Ø XXX Norwegian Farmhouse Tripel Berlgisk tripel med kveik 9,5 %

Lammefrikasse med rotgrønnsaker og brunost, serveres med brent og eplebresert spisskål og osteknekkebrød

Bådin Beer and Lothing in Bodø Belgisk dubbel 8 %

Nøgne Ø Imperial Rye Porter 9 %

Snøegg med multe, vaniljekrem og karamelliserte nøtter

Bådin Uferdig juleøl 2017

Nøgne Ø Twin Otter Belgisk dubbel 8 %

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her