Bordeaux-priser falt dypt

Bordeaux-priser falt dypt

Dyre Bordeaux-viner ble markant billigere i 2011.

Prisene på fornemme viner fra Bordeaux falt kraftig i 2011. Det framgår av tall fra den London-baserte nettbutikken Liv-Ex’ vinbørs, som gir oversikt over prisene i det internasjonale markedet, skriver decanter.com.

Fra juni til desember i fjor falt prisene på de hundre dyreste vinene i verden med 22,5 prosent i gjennomsnitt. 95 av disse vinene kommer fra Bordeaux. Dette er det største prisfallet som er registrert etter at den økonomiske krisen slo inn for snart fire år siden.

Toppårgangene med 1. cru-viner ble hardest rammet. Prisene på disse vinene falt med 26 prosent i perioden, mens prisen for Château Lafite 2008 har falt med hele 45 prosent fra januar i fjor til januar i år. Prisene på vinslottets 2009-årgang har også falt kraftig.

De mer prisvennlige andrevinene fra de dyreste Bordeaux-slottene har også falt kraftig i pris, mens man blant vinene som har klart seg best, finner Château d’Yquem i Sauternes, Domaine de la Romanée Conti i Burgund, flere ledende viner fra Rhône og supertoskaneren Sassicaia.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen