Bordeaux vil gjenopplive "claret"

Gammel klassiker får nytt innhold.

"A nice glass of claret", sa britine i gode gamle dager, og skjenket opp et glass Bordeeaux-vin - gjerne fra en krystallkaraffel med et vinskilt av sølv rundt halsen.

Begrepet "claret" stammer fra tiden da det meste av Bordeaux-vinen som ble importert til England, var en klar (clair på fransk), mørk og lettdrikkelig rosé.

Nå vil Bordeauxs vinkomité, CIVB (Conseil Interprofessionnel du Vin de Bordeaux), gjenopplive "claret". Fra og med 2012 skal betegnelsen "Claret de Bordeaux" bli å finne på etiketter fra regionen, og komiteen ønsker samtidig at Bordeaux får enerett på betegnelsen, skriver vinavisen.dk.

Hensikten er at betegnelsen skal brukes om lettdrikkelig rød hverdagsvin fra appellasjonene Bordeaux, Bordeaux Supérieur og Côtes de Bordeaux.

Det er ingen tvil om at britene vil forstå budskapet om enkle og uhøytidlige viner, skriver vinavisen. Utfordringen blir heller å markedsføre betegnelsen i de øvrige eksportmarkedene, mener nettstedet.

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen