Bordeaux vil gjenopplive "claret"

Gammel klassiker får nytt innhold.

"A nice glass of claret", sa britine i gode gamle dager, og skjenket opp et glass Bordeeaux-vin - gjerne fra en krystallkaraffel med et vinskilt av sølv rundt halsen.

Begrepet "claret" stammer fra tiden da det meste av Bordeaux-vinen som ble importert til England, var en klar (clair på fransk), mørk og lettdrikkelig rosé.

Nå vil Bordeauxs vinkomité, CIVB (Conseil Interprofessionnel du Vin de Bordeaux), gjenopplive "claret". Fra og med 2012 skal betegnelsen "Claret de Bordeaux" bli å finne på etiketter fra regionen, og komiteen ønsker samtidig at Bordeaux får enerett på betegnelsen, skriver vinavisen.dk.

Hensikten er at betegnelsen skal brukes om lettdrikkelig rød hverdagsvin fra appellasjonene Bordeaux, Bordeaux Supérieur og Côtes de Bordeaux.

Det er ingen tvil om at britene vil forstå budskapet om enkle og uhøytidlige viner, skriver vinavisen. Utfordringen blir heller å markedsføre betegnelsen i de øvrige eksportmarkedene, mener nettstedet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Julemat Drikke til julematen

Den definitive guiden: Slik finner du passende øl til alle julens måltider

I julen er måltidene mange, og ølet er en selvskreven ledsager. Derfor har vi satt sammen en oversikt for alle som lurer på hva de skal drikke til de ulike måltidene. Deriblant også mellommåltidene (les godteriene), som det raskt kan bli litt for mange av på denne tiden av året. Les hele saken

Til toppen