Bransje
Henrik Dahl Jahnsen tok en soleklar revansje
Foto: (Torjus Berglid)

Henrik Dahl Jahnsen tok en soleklar revansje

Han er Norges beste vinkelner i år som for to år siden. Og i april deltar han i sommelier-VM i Argentina.
Aase E. Jacobsen
12 Februar 2016 - 14:55

Henrik Dahl Jahnsen, daglig leder på Bølgen & Moi Ny-Hellesund, tok en klar seier i årets NM for vinkelnere. Dermed er 24-åringen ekstra godt skodd foran det kommende VM som finner sted i Mendoza, Argentina.

Sterkt fra Colonialen

I årets konkurranse byttet han pallplass med fjorårets vinner, Simon Zimmermann, til daglig vinkonsulent for Tekehtopa. Nummer to ble NM-nykommer Francesco Marzola, vinansvarlig på Colonialen i Bergen.  

Det ble en svært god dag for Colonialen, for hans kollega, Kristoffer Aga, stakk av med seieren i Junior Wine Awards, for vinkelnere under 25 år. I denne konkurransen ble Adrian Breiby fra To Rom og Kjøkken nummer to.

Deltakere i NM:

Henrik Dahl-Jahnsen, Bølgen & Moi, Ny-Hellesund

Francesco Marzola, Colonialen restaurant, Bergen   

Simon Zimmermann, Tekehtopa, Oslo

Marius Fidje Tjelta, Lysebu, Oslo

Christian Engfer, Grefsenkollen Restaurant, Oslo

Remi Hilmar Melano, Klosteret Restaurant, Oslo

Helle Hasting, Geranium, København

Aleksander Iversen, Statholdergaarden, Oslo

 

Deltakere Junior Wine Award:

Kristoffer Aga, Colonialen Resturant, Bergen

Adrian Breiby, To rom og kjøkken, Trondheim  

Marelius Kristiansen Moen, 4 Roser, Tromsø

Sindre Valland, Altona, Bergen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her