Simon Zimmermann er klart fornøyd. Bak står Henrik Dahl Jahnsen som ble nummer to.
Bransje
Simon Zimmermann er klart fornøyd. Bak står Henrik Dahl Jahnsen som ble nummer to. (Bilde: Sune Eriksen)

På Happolati i Oslo skjenkes du nå av Norges beste vinkelner

Simon Zimmermann tok sitt andre NM-gull i år, og skal representere Norge i VM om to år.

Ni år etter sin første vinkelnerkonkurranse og mange seire senere, deriblant også ett nordisk og ett norsk gull, har Simon Zimmermann sikret seg den gjeveste tittelen, nemlig den som gir adgang til å være Norges representant i VM for vinkelnere.

Han vil trolig prøve å slå sin nærmeste konkurrent, Henrik Dahl Jahnsen, Bølgen & Moi Ny-Hellesund, som ble nummer to i årets NM. Henrik ble nemlig nummer 11. i VM i 2016 og det er blant de aller beste norske VM-prestasjonene. 

Dette skal Simon slå.

- Målet er finalen i VM 2019, sier han bestemt. – Allerede neste uke begynner planleggingen for de neste to årene. Jeg har mange flinke og erfarne folk rundt meg, så det skal gå bra. Dessuten prøver jeg å få med meg flest mulig konkurranser fram mot VM.

Simon er ikke forsynt på NM-gull. – Jeg har ikke tenkt å gi meg nasjonalt, men satser på å kvalifisere meg til EM ved å vinne neste års NM, sier Simon som snart fyller 28 år.

Fram til VM som finner sted i Belgia, må det altså pugges og drilles.

I årets NM deltok 13 vinkelnere, men i finalen gjenstod tre, og den siste pallplassen gikk til Francesco Marzola, Fleischers. 

Han ble nummer to i fjor, hvilket sier mye om at det er jevnt på toppen blant landets vinkelnere. Det skilte bare 15 poeng mellom første og andreplassen, av ca 1500 poeng totalt. Nivået øker for hvert år som går. Tredjeplassen i år fikk like mange poeng som vinneren i fjor.

Og det til tross for at det var en krevende konkurranse.

- Særlig var brennevinssmakingen i de innledende rundene krevende. Og i tillegg var det en sykt vanskelig teoriprøve med mange obskure spørsmål, jeg klarte nok bare 15 prosent, sier Simon som forteller at han lå litt under etter semifinalen, men dro godt i fra de to andre i finalen.

I konkurransen for vinkelnere under 25 år gikk seieren til Kim Høiem Rønning, Restaurant Cru, foran Petter Loreng Svanæs, Territoriet og Andreas Høgfeldt, Lysebu.

Vinkelnerkonkurransene er i regi av Norsk Vinkelnerforening. Kun ansatte i serveringsbransjen kan delta.

Kim Høiem Rønning.
Kim Høiem Rønning. Foto: Sune Eriksen

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen