Brennhett NM i grilling

Lørdag er det duket for et mesterskap det lukter svidd av i det 26 lag møtes til NM i grilling.

Alle grillentusiaster samles i Birkelunden i Oslo kommende helg til årets store høydepunkt for de grillofile - NM i grilling.
 
Grillgale nordmenn
Selv om vi ikke er like bortskjemt med stabilt grillvær gjennom hele året her til lands, er nordmenn flinke til å fyre opp grillen når anledningen byr seg.
 
De siste årene har de grillomane hatt muligheten til å boltre seg i all slags utstyr og forskjellige grilltyper.
 
I de mange hjem kan du fortsatt finne den gode, gamle kulegrillen, men nye trender har også satt inn.
 
Kullgriller er nok fortsatt forbeholdt folk med egnet sted å ha grillen på, men i dag kan du finne et vell av såvel gassgriller som elektriske griller i alle størrelser som har åpnet for grilling på hittil uante plasser.
 
Utstyret i orden
De 26 lagene som møtes til dyst lørdag den 22. august må selv stille med eget utstyr, så hvem vet, kanskje noen av lagene stiller med spesialbygde, amerikanske smokere på over ett tonn?
 
Det er femte gang Opplysningskontoret for kjøtt arrangerer NM i grilling, men første gang konkurransen arrangeres på sensommeren.
 
- Nå har lagene fått anledning til å bruke hele sommeren til å finpusse teknikkene og oppskriftene sine for den store konkurransen, sier Oda Christensen i Opplysningskontoret for kjøtt til Apéritif.
 
- Vi har veldig mange gode lag som stiller i år, men i og med at det skal konkurreres i seks disipliner blir det veldig spennende å se hvilket lag som stikker av med sammenlagtseieren.
 
Smakfull lørdag
Det blir en lang grilldag for deltakerene i Birkelunden, for de første innleveringene skjer allerde klokken 11.00, mens premieutdelingene begynner klokken 17.00.
 
Følgende kategorier skal det konkurreres i:
 
• Beste burger
• Grilltallerken, hvor hovedingrediensen er lammecarrê
• Utfordringen, ett stykke kjøtt og to typer grønnsaker
• Storfe mørbrad
• Spareribs (Baby back Ribs)
• Beste hjemmelagde grillsaus/marinade, som leveres sammen med spareribs
• Triveligste og ryddigste lag, bedømming av grill-lagets stand og arbeid
 
Alle bidragene blir bedømt av både en fagjury og en folkejury, og det vil bli muligheter for smaksprøver for tilskuerene.
 
Hva: NM i grilling 2009
Når: Lørdag 22. august 2009 kl 11.00 - 18.00
Hvor: Birkelunden, Oslo
Foto: Lars O'Meier

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen