Fem priser til Trondheims barscene - tre av dem til Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar

Fem priser til Trondheims barscene - tre av dem til Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar

Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar hentet tre av dem i årets Bartenders’ Choice Award i Stockholm.
26 Mars 2025 - 14:02

Best Cocktail Bar Norway, Best Cocktail Menu Norway og Best Bartender Norway, sistnevnte til Executive Bar Manager Øyvind Lindgjerdet for hans visjonære arbeid, var prisfangsten for Britannia Bar under årets Bartenders’ Choice Award.

- Dette er en stor ære for Britannia Bar og hele teamet, sier Øyvind Lindgjerdet i en pressemelding.

Den nye menyen Portretter på Britannia Bar sikret en av prisene i årets utdeling. Foto: Britannia Bar

Prisene kommer kort tid etter lanseringen av Britannia Bars nye cocktailmeny “Portretter”. Øyvind har brukt nærmere to år på å utvikle ti signaturdrinker, hver inspirert av personer med en spesiell historisk tilknytning til Britannia Hotel. Menyen er resultatet av grundig research i Nasjonalbibliotekets historiske arkiver og samtaler med både personene selv og deres etterkommere.

Executive Bar Manager Øyvind Lindgjerdet ble Best Bartender Norway for hans visjonære arbeid. Foto: Britannia Bar

Hver drink ledsages av et tredimensjonalt kunsttrykk, skapt av multikunstner Øyvind selv, der farger og formspråk henter inspirasjon fra både historien bak og selve cocktailens uttrykk.

Verkene har fått ros fra selveste Håkon Bleken, som også rakk å bidra til prosjektet før han nylig gikk bort. Bleken la et strøk maling på glassene til sin egen drink og uttrykte stor begeistring for helheten Øyvind hadde skapt.

Bartenders’ Choice Awards er den mest prestisjefylte prisutdelingen for den nordiske barbransjen. Det er dessuten bransjen selv gjennom bransjefolk fra hele Norden, som nominerer og stemmer i til sammen 12 kategorier hvor 10 av dem har fem priser, en for hvert av de nordiske landene.

Hanna Monslaup på Diskoteket bar er årets norske rising star. Foto:

Det betød i alt 10 priser til norske barer/bartendere, og halvparten gikk til Trondheim.

Som med Hanna Monslaup på Diskoteket bar som er årets norske rising star. Mens Klempe og Dons – som er blitt til nyåpnede Kombo – ble årets beste norske restaurant.

Yunus Yildiz som må sies å være en av landets mest premierte bartendere og barinnehavere, fikk både pris for årets norske forbedrer av barbransjen samt at hans siste kreasjon, D.G.Æ, i kjelleren til Svanen, ble årets beste nye bar.

Benjamin Aarsland kan smile bredere enn før med to solide utmerkelser for sin jobb på Espier Bar i Stavanger - her serverer han Enigma som ble årets norske signaturdrink. Foto: Espier

Benjamin Aarsland, barsjef på Espier i Stavanger kunne hente hjem to priser, en for Enigma, beste signaturcocktail, og en for folkets favoritt.

Han beskriver drinken slik: Enigmaer inspirert av det å løse koder, og er en av de første signaturdrinkene vi laget på Espier, som vi alltid vil ha på menyen. Ingrediensene er Altos Tequila, Vida Mezcal, Gul Chartreuse, jordbær, rooibos-te, kardemomme, lime, grapefrukt og klaret havremelk. Drinken serveres med tørr champagne på siden. På et brett laget av en lokal kunstner.

Sist, men ikke minst fikk Nedre Løkka i Oslo, pris for beste atmosfære.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag
Dagens rett

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag

Kyllingfilet penslet med chilimarinade gir det lyse kjøttet et ekstra kick. Prøv denne herlige oppskriften nå i helgen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her