Bruker 23 millioner på "Lompa"

Nevzat Arikan og selskapet Rodeløkka Invest skal bruke 23 millioner kroner på ærverdige restaurant Olympen på Grønland i Oslo.
Redaksjonen
02 Februar 2007 - 11:41

Eierne bak blant annet restaurantene Arakataka og Ylajali er ikke redde for utfordringer. Nå har de gått i gang med å ruste opp "Lompa", den tradisjonsrike ølhallen i Grønlandsleiret i Oslo.
 
Stedet var et av Oslos bruneste og hadde bokstavelig talt stor takhøyde. Lompa hadde sjel og var kort og godt en del av Oslo.

Nå skal sjelefreden gjenskapes, og Nevzat Arikan er opptatt av å beholde stedets særegenheter.

Like brun
- "Lompa" kommer til å være like brun som tidligere. Mye er gitt ut fra de retningslinjene byantikvaren har gitt, men vi skal definitivt ta vare på tradisjonene som finnes i huset, sier Arikan, som er styreleder i Rodeløkka Invest.

Lompa skal ligge i første etasje og det skal satses på husmannskost. Det vil også være en terrasse med uteservering. I andre etasje ligger Pigalle, som også vil få en balkong.
 
I tredje etasje blir det et selskapslokale, også her skal det være en balkong med servering.

Oslos største
- Det blir Oslos største utested, i alle fall om man måler i kvadratmeter. Og beliggenheten er spennende, for det skjer mye på Grønland nå. Og jeg frykter ikke stedene som selger billig øl. "Lompa" er noe helt for seg selv, og jeg tror det vil vise seg at det er rom for et sted som dette, forteller Arikan.

Arbeidet med å pusse opp lokalene er i full gang. Eller det er kanskje mer korrekt å si renovere. For her skal det gjøres mer enn å bare legge på noen strøk med maling.

- Alt av ventilasjon, strøm og vann skal byttes ut. Husk at dette er et gammelt sted med gamle løsninger. Ta strømmen, for eksempel. Der har man bare bygd ut og bygd ut underveis slik at det er mange brannfeller. Vannledningene er gamle og det er kakkerlakker i ventilasjonsanlegget. Så hele lokalet skal strippes, og deretter skal det bygges opp på nytt, sier Arikan.
 
Moderne
Lompa blir altså et moderne sted, i byggeteknisk forstand. For det er ingen planer om å gjøre restauranten til et trendsted.
 
I dag er 20-30 personer i full gang med å rense lokalet for gammel moro og det hele skal være klart til åpningen 1. oktober.
 
Foto: Gaute Gusrud

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her