Bryner seg mot de beste i verden

Yrkes-VM/WorldSkills Competition i Calgary åpnet tirsdag kveld (lokal tid) med en høytidelig åpningsseremoni og et forrykende åpningsshow.
Redaksjonen
02 September 2009 - 14:25

Norge deltar i 16 av de 45 fagene. Styreleder Kjell Grue i WorldSkills Norway og andre supportere, faktisk opp mot 150 norske, gleder seg til å se Yrkeslandslaget vårt i aksjon de fire neste dagene.

Fra onsdag og fram til lørdag kveld skal de følge de beste yrkesutøverne Norge har å by på under 23 år. Søndag kveld blir det klart hvem som presterer godt nok til å komme på seierspallen.

Det er Karla Siverts fra Bagatelle og Peter Sand Dørstad fra Brasserie France som skal forsvare Norges restaurantbransje under WorldSkills.

Viktig for næringslivet
- Dette er det viktigste landslaget Norge har, sier styreleder Kjell Grue i WorldSkills Norway. Han er også NHO-direktør. Sammen med LO og Utdanningsdirektoratet har de stilt seg bak WorldSkills Norway. All trening av deltakerne er det de enkelte bransjene som står for.

- Det er viktig for norsk næringsliv å måle unge yrkesutøveres kompetanse mot andre land på denne måten. Det forteller noe om kvaliteten på norsk fagopplæring og om bedriftenes muligheter til å rekruttere dyktige fagfolk i framtiden. Fagkompetanse er noe av den viktigste kapitalen i bedriftene og er avgjørende for konkurranseevnen.

Høy kvalitet
- Det næringslivet og samfunnet trenger er gode rollemodeller som kan gjøre fagene synlige og friste andre til å velge disse fagene. Yrkeslandslaget skal være disse rollemodellene og gode eksempler som viser hvor viktig det er å holde høy kvalitet på arbeidet som utføres. Bare med høy kvalitet kan Norge markere sine tjenester og produkter i et stadig mer internasjonalt næringsliv.

- De resultatene Yrkeslandslaget oppnår denne uka skal oppmuntre andre til å bli like dyktige, sier Kjell Grue.

Kokk og servitør
Yrkeslandslaget har i år deltakere fra fagene, kokk, servitør, telekommunikasjon, automatisering (tomannslag), sveising, trykking, bilskade, elektriker, gullsmed, blomsterdekoratør, fashion (søm), bilmekaniker, billakkering, anleggsgartner (tomannslag), grafisk design og helsefagarbeider (tomannslag). Til sammen er det 19 utøvere på Yrkeslandslaget.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag
Dagens rett

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag

Kyllingfilet penslet med chilimarinade gir det lyse kjøttet et ekstra kick. Prøv denne herlige oppskriften nå i helgen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her