Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Burgund - mat og vin i Oslo 9. juni: Middag med vinhuset Faiveley

Nå skal du få mulighet til å smake det beste fra Burgund; en femretters meny der seks av Faiveleys store viner blir servert deg. Christophe Voisin fra vinhuset Faiveley skal på denne måten vise deg Burgunds fortreffelighet. Dette blir vårens desidert stør
Redaksjonen
21 Kan 2004 - 13:29

Faiveley ble etablert allerede i 1825, og er i dag et av de aller største vinhusene i Burgund. Deres egne vinmarker på omlag 120 hektar dekker hele 80 prosent av behovet for druer -  resten kjøpes inn via Maison Faiveley, som er negociantdelen av familiebedriften. Faiveley er nå den største private vinmark-besitter i Burgund og eier parseller i flere av de beste vinmarkene i området.

Familien Faiveley holder hus i Nuits-Saint-Georges hvor de har produsert et stort utvalg av høykvalitetsvin fra Burgund i en rekke år. Tradisjonen med håndplukking av druer, håndsortering av hver klase og manuell tapping av flaskene, lever i beste velgående hos Faiveley.

Kart over Burgund (klikk på kartet for større utgave)

Den årlige produksjon ligger på omlag 100 000 kasser.

Her kan du lese mer om vinhuset Faiveley.

Litt bakgrunnsinformasjon om kveldens viner:
Montagny "Les Joncs" 2001
100% Chardonnay
Klassisk lys strågul farge med grønne toner. Vinen har en typisk lindetre og hvite blomster aromaer. Frisk, fruktig og fyldig vin. Noe eik som frembringer undertoner av brioche. Fedme og lengde gir denne vinen en innbydende karakter. En godt balansert vin med gode syrer og god struktur. Vinen har lagringspotensiale 3 til 6 år.
(Foreløpig ikke tilgjengelig i Norge, ca. pris Vinmonopolet kr 166,40)

Bouzeron 2002
100% Aligoté
Klar gul farge med grønne undertoner. Kraftig og uttrykksfull vin. Frisk med svak sitrusduft og noe hint av hvite blomster. Smaken er konsentrert, frisk, rund og velbalansert med gode syrer. Frisk velbalansert intens vin og senesterk som er typisk for denne druen. Vinen har lagringspotensiale 2 til 4 år.
(Foreløpig ikke tilgjengelig i Norge, ca. pris Vinmonopolet kr 135,20)

Mercurey Blanc "Les Mauvarennes" 2000
100% Chardonnay
Blek strågul farge med grønnskjær. Tiltalende og elegant med blomster aromaer med hint av lindetre og Verbena. God balanse mellom syre og fedme gjør at denne vinene sitter godt i munnen. God harmoni mellom duft og smak. En vin som er meget behagelig å drikke nå, men har ingen problemer med å lagres i opp til 4 år.
(Foreløpig ikke tilgjengelig i Norge, ca. pris Vinmonopolet kr 168,70)

Latriciéres Chambertin 1995 - Séléction du Tastevinage
100% Pinot Noir
Intens granat rød farge. Veldig ungdommelig vin med klare fruktige aromaer med hint av kirsebær, solbær og krydder. Elegant og fabelaktig vin med mye frukt, rike og elegante tanniner og noe eik. Lang og intens fruktig ettersmak. En velbalansert vin som vil utvikle seg meget elegant ved videre lagring i 7 til 12 år.
(Foreløpig ikke tilgjengelig i Norge, ca. pris Vinmonopolet kr 785,30)

Tastevinage = Blitt utvalgt av en jury ( bestående av 250 høyt profilerte fag folk innenfor vinbransjen )som har testet og smakt viner for "Confrérie des Chevaliers du Tastevin". Når en vin blir valgt ut av denne juryen kan man selge vinen med en spesiell "Tastevinage" etikett eller bak-etikett. To ganger i året gjøres denne smakingen for å kåre de beste kvalitetsvinene i Burgund. Juryen svarer på følgende spørsmål: "Er denne vinen verdig sin appellasjon og årgang, er denne vinen representativ, er det en vin jeg gjerne vil ha i min vinkjeller, er det en vin jeg er stolt av å servere min venner?"
Dette er en blindtest, dvs. juryen vet ikke navn på produsent eller vin.

Faiveley Bourgogne 2001
100% Pinot Noir
Fargen er ung og levende rød med friskt og rent bærpreg i duften. Vinen understreker sin ungdommelighet i smaken, med rene, friske frukt- og bærsmaker og en flott tørrhet i avslutningen. Bør helst drikkes nå, men kan lagres opp til 2 år.
Varenr.: 3559 Vinnmonopolet, pris kr. 152,00 (Bestillingsutvalget)

Nuits St. Georges 1er Cru "Clos de la Maréchale" 1998
100% Pinot Noir
Fargen er solid rød med et snev av modenhet. Rund og kraftig i anslaget. Velstrukturert og velbalansert vin med modne tanniner og diskret syre. Vinen utvikler seg sakte og har mange år igjen. Fortsatt ung, fruktig og elegant. Meget behagelig og elegant avslutning for en Nuits 1er cru. God lengde.
Varenr.: 14091 Vinmonopolet, pris kr. 387,80 (Bestillingsutvalget)

MENY
*
Aperitiff
Montagny "Les Joncs" 2001
Bouzeron 2002
 
Et utvalg Amuse Bouche
**
Sprøstekt Gjørs og grillet kamskjell
med persillerotgrateng, terte av artiskokk,
urtesalat og gressløk beurre blanc
Mercurey blanc "Les Mauvarennes" 2000
***
Trøffelposjert piggvar med potet og parmesanpure,
sprø ravioli fylt med vårløk og steinsopp
og rødvinsjy med puy- linser og olivenolje
Bourgogne rouge "Joseph Faiveley" 2001
****
Fransk skogsdue stekt med pistasjenøtter og kaffe,
glasert oksetunge, Pancettapotet,
lettrøkt auberginkompott og kirsebærsjy
Nuits St Georges 1er Cru "Clos de la Maréchale" 1998
Latricières Chambertin - Séléction du Tastevinage 1995
*****
Chili-Vanilje trukket fersken med yougurt-ananas sorbet,
kokos panna cotta og kakaochips.
7831 Vidal-Fleury Muscat de Beaumes-de-Venise 2001
*
Kaffe
 

Arrangementet er nå gjennomført.
 

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 090604. Dersom du melder deg påeller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 04.06.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke hele deltakeravgiften.

NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.

Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne herlige chiantien fungerer til mer enn pasta
+
Ukens vin

Denne herlige chiantien fungerer til mer enn pasta

Her får du så deilig sangiovesekarakter som du kan forvente for denne prisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Han tar albariño er stykke lenger
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Han tar albariño er stykke lenger

Vinene til Rodrigo Méndez er så langt unna den lette og fruktige albariño-stilen som forbindes med Rias Baixas, det er mulig å komme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag denne fargerike varianten av falafel for en ny og spennende opplevelse
+
Klubbkokken serverer
Rødbetfalafler

Lag denne fargerike varianten av falafel for en ny og spennende opplevelse

Rødbeter gir både mer farge, høyere næringsinnhold og god smak til disse fantastiske vegetarbollene

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De røde vinene slåss om oppmerksomheten
+
Tester
Nyheter vin spesialpol april 2021

De røde vinene slåss om oppmerksomheten

At tysk pinot noir er i verdensklasse, får du bevisene på her. Noen riktig strålende rieslinger finner du også.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her