Drikke
By på en vårlig og krydret drink

By på en vårlig og krydret drink

Denne drinken er som skapt for mars måned – vårlig gul og godt krydret som den er. Prøv ukens oppskrift.
Redaksjonen
27 Mars 2015 - 12:00

Få Ukens drink som nyhetsbrev

Safran brukes altfor sjelden, både i matlagingen og drinkmiksingen. Det er en intens aroma som krever trening. Det er dessuten en kostbar ingrediens som gjør at du kanskje ikke har anledning til å bomme for mye.

Gå etter en dyp rød farge

Fordelen er at det skal lite safran til for å gi mye smak og aroma. Safran dufter helt fantastisk og etterlater også en intens gulfarge.

Aller best er hel safran, det vil si i form av de lange trådene. Ekte safran er egentlig arrene fra en spesiell type krokus (Crocus sativus – også kalt safrankrokus). Det er vanskelig å bedømme kvalitet på safran for en ulært, så det må du overlate til de som pakker og videreselger. Men du skal se etter en dypt rød farge samt at trådene skal være tørre.

Se alle de fristende rettene du kan bruke safran i

Bildet av ukens drink gir et godt inntrykk av hvordan hel safran ser ut.

Sammen med kanel gis denne drinken en uttalt, men ikke for påtrengende karakter. En kombinasjon som absolutt bør prøves.

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Safran- og kanelmartini

Safran- og kanelmartini

Fremgangsmåte

Shake alle ingredienser, bortsett fra garnityr, først uten is så med masse is i shakeren. Sil over i et avkjølt martiniglass og pynt med en liten klype hel safran.

Safran- og kanelsirup:
Kok opp alt i en kjele. Reduser varmen og la blandingen trekke i 8-10 minutter under omrøring. Ta av varmen og avkjøl. Sil over i en glassbeholder og sett på lokk/kork. Holder seg i kjøleskapet i 2 uker.

Sendt inn av Belvedere

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her