Ukens drink
Denne drinken er en av oslobaren Svanens absolutte bestselgere - her får du vite hvorfor
Foto: (Svanen)

Denne drinken er en av oslobaren Svanens absolutte bestselgere - her får du vite hvorfor

Hjemmelaget rabarbralikør og gullstøv av restene etter likørframstillingen er de geniale grepene for at opplevelsen skal bli flerdimensjonal.
07 Juni 2024 - 11:00

Svanen-gründer Yunus Yildiz forteller at den har vært en bestselger siden den først kom på menyen for tre år siden. Og lysten på rabarbra holder seg gjennom hele året, helt uavhengig av sesongen.

Siden den lages av et hjemmelaget element, bestående av fersk rabarbra, fryses rabarbra ned for å dekke behovet gjennom året. Rabarbra er både syrlig og bitter, og råvaren bidrar derfor med begge egenskaper til denne spritz-drinken.

Yunus understreker drinkens no-waste-profil siden gullstøv-garnityret som dekker halve glasset på utsiden er laget av restene etter likørframstillingen, altså tørket rabarbra og appelsinskall.

Hvilke andre ingredienser som inngår i likøren finner du i oppskriften nedenfor.  

Rhubarb spritz som på Svanen - drinkoppskrift

Rhubarb spritz som på Svanen - drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Fyll rabarbralikør i et høyt glass (coupe) som er dekorert med gullstøv på utsiden.
  2. Topp opp med prosecco og soda.  
  3. Rabarbralikør (gir 1 liter nok til 16,5 drinker):
  4. Fyll alle ingrediensene bortsett fra Rinomato Aperitivo i en sous vide-pose som lukkes før den varmebehandles ved 55 grader i 50 minutter.
  5. Sil deretter gjennom kjøkkensil og en superbag (svært finmasket sil).
  6. Tilsett Rinomato Aperitivo og oppbevar i kjøleskap.
  7. Ta vare på appelsinskall og rabarbra-fibre som tørkes til gullstøvet.
  8. Gullstøv: Tørk appelsinskall, sitronskall og rabarbra-fibre.
  9. Knus dem først grovt i en morter, deretter i en krydderkvern el l til støv.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her