Ukens drink
Denne drinken er en av oslobaren Svanens absolutte bestselgere - her får du vite hvorfor
Foto: (Svanen)

Denne drinken er en av oslobaren Svanens absolutte bestselgere - her får du vite hvorfor

Hjemmelaget rabarbralikør og gullstøv av restene etter likørframstillingen er de geniale grepene for at opplevelsen skal bli flerdimensjonal.
07 Juni 2024 - 12:00

Svanen-gründer Yunus Yildiz forteller at den har vært en bestselger siden den først kom på menyen for tre år siden. Og lysten på rabarbra holder seg gjennom hele året, helt uavhengig av sesongen.

Siden den lages av et hjemmelaget element, bestående av fersk rabarbra, fryses rabarbra ned for å dekke behovet gjennom året. Rabarbra er både syrlig og bitter, og råvaren bidrar derfor med begge egenskaper til denne spritz-drinken.

Yunus understreker drinkens no-waste-profil siden gullstøv-garnityret som dekker halve glasset på utsiden er laget av restene etter likørframstillingen, altså tørket rabarbra og appelsinskall.

Hvilke andre ingredienser som inngår i likøren finner du i oppskriften nedenfor.  

Rhubarb spritz som på Svanen - drinkoppskrift

Rhubarb spritz som på Svanen - drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Fyll rabarbralikør i et høyt glass (coupe) som er dekorert med gullstøv på utsiden.
  2. Topp opp med prosecco og soda.  
  3. Rabarbralikør (gir 1 liter nok til 16,5 drinker):
  4. Fyll alle ingrediensene bortsett fra Rinomato Aperitivo i en sous vide-pose som lukkes før den varmebehandles ved 55 grader i 50 minutter.
  5. Sil deretter gjennom kjøkkensil og en superbag (svært finmasket sil).
  6. Tilsett Rinomato Aperitivo og oppbevar i kjøleskap.
  7. Ta vare på appelsinskall og rabarbra-fibre som tørkes til gullstøvet.
  8. Gullstøv: Tørk appelsinskall, sitronskall og rabarbra-fibre.
  9. Knus dem først grovt i en morter, deretter i en krydderkvern el l til støv.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her