Dagens NM-oppskrift: Saltbakt uer med trøffelbrokkoli

Vigleik fra Bodø har sendt inn sin beste oppskrift til NM for amatørkokk. Bli med du også.
Redaksjonen
27 Mai 2008 - 12:45

Kanskje er det du som konkurrerer om tittelen Norges beste amatørkokk og flotte premier på Karl Johan under finalen for NM for amatørkokk 2008.
 
Send inn din beste oppskrift som inneholder både fisk og/eller skalldyr og ett eller flere meieriprodukter og bli med og kjemp om heder og flotte premier.
 
Les mer om konkurransen nedenfor dagens herlige oppskrift.

Saltbakt uer med potetmos og trøffelbrokkoli

Saltbakt uer med potetmos og trøffelbrokkoli

Fremgangsmåte

Rens fisken, skrap av løse skjell. Strø litt salt og pepper i buken, og fyll med finhakket hvitløk, purreskiver og epleterninger. Legg inn et par ts smør sammen med fyllet.

Dekk en stekeplate med aluminiumsfolie, og strø et dekkende lag grovsalt over. Legg fisken på siden oppå saltet, og dekk så hele fisken med salt.

Dusj saltet lett med en sprayflaske med vann. Sett inn stekeovnen på 225 grader i en halv time.

Kok potetene. Varm en pakke kremfløte til kokepunktet. Skrell potetene, og kjør i hurtigmikser og spe med fløten til konsistensen blir tykt kremaktig. Smak til med salt og pepper.

Damp brokkolien, gjerne i dampkjele over potetene for å spare energi. Kjør brokkolien i hutigmikser, tilsett litt av den varme fløten, noen dråper trøffelolje, salt og pepper.

Skal du slå på stortromma kan du bruke ekte trøffel, del opp i mindre biter før den kjøres sammen med brokkolien.   

Hell kraften av krepsehalene i en kjele og kok opp. Tilsett ca en halv pakke fløte, og kok inn til sausen er passe tykk. Smak til med Gastromat, justér med litt sukker og limesaft. Tilsett krepsehalene før servering.

Ta fisken ut av ovnen, brekk av saltlaget, og skjær porsjonsbiter av sidestykkene.

Legg fiskestykkene på varme tallerkener, spre brokkolimoussen med en skje i en bue langs siden av hver tallerken. Den klare grønne fargen gir en spennende kontrast til den hvite fisken.

Legg opp potetmosen med en kremsprøyte med stjerneformet tut. Hell sausen forsiktig over fiskestykkene. Vel bekomme!

Sendt inn av Vigleik M. Aas, BodøOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2008

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi lammemiddagen smak av Midtøsten eller Asia
Guide
Oppskrifter med lam

Gi lammemiddagen smak av Midtøsten eller Asia

Lam er viktigste kilde for kjøtt i en rekke land. Prøv noen av disse nye og spennende oppskriftene fra Midtøsten og Asia.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med all den deilige skreien i fiskedisken, må du benytte enhver sjanse til å nyte delikatessen
Dagens rett
Hvitvinsdampet torskefilet med sennepssaus

Med all den deilige skreien i fiskedisken, må du benytte enhver sjanse til å nyte delikatessen

Torsk eller skrei dampet i hvitvin med en syrlig saus med sennep og dill er en veldig god kombinasjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassiker som denne er velkommen som søndagsmiddag
Dagens rett
Kyllingfrikassé

En klassiker som denne er velkommen som søndagsmiddag

Frikassé er skikkelig retromat, men ikke mindre godt av den grunn. Perfekt etter en lang søndag i frisk aprilluft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne ferdigmiksede drinken er så god at du behøver ikke mer
Ukens drink
Nohrlund Gin & Mango Smash

Denne ferdigmiksede drinken er så god at du behøver ikke mer

Den lille flasken inneholder veldig gode smaker og nok til to drinker. Perfekt til solveggen i påsken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi lammemiddagen smak av Midtøsten eller Asia
Guide
Oppskrifter med lam

Gi lammemiddagen smak av Midtøsten eller Asia

Lam er viktigste kilde for kjøtt i en rekke land. Prøv noen av disse nye og spennende oppskriftene fra Midtøsten og Asia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med all den deilige skreien i fiskedisken, må du benytte enhver sjanse til å nyte delikatessen
Dagens rett
Hvitvinsdampet torskefilet med sennepssaus

Med all den deilige skreien i fiskedisken, må du benytte enhver sjanse til å nyte delikatessen

Torsk eller skrei dampet i hvitvin med en syrlig saus med sennep og dill er en veldig god kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Du trenger egentlig ingen oppskrift for en så enkel rett, men ta likevel en titt
Dagens rett
Spagetti med spekeskinke og hvitløk

Du trenger egentlig ingen oppskrift for en så enkel rett, men ta likevel en titt

Enklere og bedre kan en rett med spagetti knapt bli når den kombineres med spekeskinke, gode doser hvitløk, basilikum og parmesan.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik setter du mye smak på middagen med steinbit
Dagens rett
Steinbit i wok

Slik setter du mye smak på middagen med steinbit

Når du lager en wok med steinbit og lar den svømme i kinesiskinspirerte smaker, blir det fart på selv midt-i-uka-middagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik viltgryte er ikke bare utrolig lettlaget, men også veldig god
Dagens rett
Viltgryte med snøfrisk

En slik viltgryte er ikke bare utrolig lettlaget, men også veldig god

Vltmiddag på fredagsmenyen føles som luksus, og er det også siden vi snakker om det beste fra norsk natur. Men frykt ikke. Du er i mål i løpet av en knapp halvtime. .

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassiker som denne er velkommen som søndagsmiddag
Dagens rett
Kyllingfrikassé

En klassiker som denne er velkommen som søndagsmiddag

Frikassé er skikkelig retromat, men ikke mindre godt av den grunn. Perfekt etter en lang søndag i frisk aprilluft.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her