Saltbakt uer med potetmos og trøffelbrokkoli
Foto: Inkognito

Saltbakt uer med potetmos og trøffelbrokkoli

Fremgangsmåte

Rens fisken, skrap av løse skjell. Strø litt salt og pepper i buken, og fyll med finhakket hvitløk, purreskiver og epleterninger. Legg inn et par ts smør sammen med fyllet.

Dekk en stekeplate med aluminiumsfolie, og strø et dekkende lag grovsalt over. Legg fisken på siden oppå saltet, og dekk så hele fisken med salt.

Dusj saltet lett med en sprayflaske med vann. Sett inn stekeovnen på 225 grader i en halv time.

Kok potetene. Varm en pakke kremfløte til kokepunktet. Skrell potetene, og kjør i hurtigmikser og spe med fløten til konsistensen blir tykt kremaktig. Smak til med salt og pepper.

Damp brokkolien, gjerne i dampkjele over potetene for å spare energi. Kjør brokkolien i hutigmikser, tilsett litt av den varme fløten, noen dråper trøffelolje, salt og pepper.

Skal du slå på stortromma kan du bruke ekte trøffel, del opp i mindre biter før den kjøres sammen med brokkolien.   

Hell kraften av krepsehalene i en kjele og kok opp. Tilsett ca en halv pakke fløte, og kok inn til sausen er passe tykk. Smak til med Gastromat, justér med litt sukker og limesaft. Tilsett krepsehalene før servering.

Ta fisken ut av ovnen, brekk av saltlaget, og skjær porsjonsbiter av sidestykkene.

Legg fiskestykkene på varme tallerkener, spre brokkolimoussen med en skje i en bue langs siden av hver tallerken. Den klare grønne fargen gir en spennende kontrast til den hvite fisken.

Legg opp potetmosen med en kremsprøyte med stjerneformet tut. Hell sausen forsiktig over fiskestykkene. Vel bekomme!

Sendt inn av Vigleik M. Aas, BodøOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2008

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her