Kanskje er det du som konkurrerer om tittelen Norges beste amatørkokk og flotte premier på Karl Johan under finalen for
NM for amatørkokk 2009
.
Send inn din beste oppskrift som består av
svinekjøtt
og inneholder
et syrnet melkeprodukt (rømme, kulturmelk, yoghurt el) samt minst ett annet meieriprodukt
.
Bruk av norske og gjerne lokale råvarer vil bli vektlagt i bedømmingen.
Les mer om konkurransen nedenfor dagens herlige oppskrift.
Saus
1
stk
stort beger youghurt naturell
1
stk
lite beger epleyogurt
Gressløkpotetstuing
Skjær et snitt nesten helt gjennom svinefileten. Fyll den med biter av Camenås, salvieblader, hakket soltørket tomat og små eplebiter med skall.
Bind den opp, pensle og brune i panne. Etterstek ca 15 minutter i 200 grader varm ovn.
Saus:
Kjør alle ingrediensene til sausen (som ska være kald), untatt brødet, i food processor. Juster konsistensen med brødinnmaten, tilsett derfor litt etter litt.
Smak til med sitron, hvitløkspulver, salt, pepper og sukker.
Stuing:
Lag en litt tykk hvit saus ved å koke opp melk, gressløk, smør og mel.
Tilsett potetene som skal være delt i små terninger. La det bli skikkelig varmt.
Rett før servering tilstettes små eplebiter (uten skall) for å tilføre litt "krisphet".
Serveres gjerne med toast med godt meierismør eller Rørossmør.
Sendt inn av
Kristin Valle, AskerOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2009
Foto: Astrid Hals
NM for amatørkokk 2009
I år stiller vi to krav til oppskriften du skal sende inn:
Retten skal bestå av
svinekjøtt
og den skal inneholde
et syrnet melkeprodukt (rømme, kulturmelk, yoghurt el) samt minst ett annet meieriprodukt
.
Bruk av norske og gjerne lokale råvarer vil bli vektlagt i bedømmingen.
Dette er råvarer du får kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker og som du kan lage utrolig mange spennende retter med.
Flotte premier
Vinneren av NM for amatørkokk får en langweekend i Cognac for to personer hos Bache-Gabrielsen i Cognac og besøk hos en osteprodusent samme sted.
Arrangører
NM for amatørkokk arrangeres av
Apéritif
i samarbeid med Opplysningskontoret for Meieriprodukter -
Melk.no
.
Slik gjør du
• Skriv inn oppskriften i påmeldingsskjemaet som du
finner her
(klikk). Pass på at alle feltene er fylt ut.
Påmelding senest fredag 5. juni 2009
Meld deg på / send inn din oppskrift her:
Her følger alt du trenger å vite om konkurransen:
|
|
|