Dagens rett

Dampet kveite med paprikasaus og rødbetchips

Så enkelt lager du festmat som på restaurant

Så enkelt lager du festmat som på restaurant

Med denne oppskriften kan du gjøre forberedelsene i god tid og så er det bare den siste, men så viktige finishen som gjenstår like før servering.
14 Mars 2020 - 01:00

Det viktigste er altså dampingen av kveitefileten, som krever din fulle oppmerksomhet for at den skal bli perfekt. Derfor er det lurt å klargjøre sausen og chipsene tidligere på dagen. Og spare fisken til like før servering. Du kan godt legge fisken i en lett saltlake 10 minutter før damping i stedet for å dryss salt over. Tørk i så fall lett av fisken og følg med i løpet av de 10 minuttene den står i ovnen. Sjekk om den er klar med et lett trykk med fingeren på fiskefileten. Den skal gi litt etter, da er den klar til å tas ut. Blir den stående for lenge skilles proteinene ut og den blir tørr. 

Her finner du flere gode oppskrifter med kveite

Dampet kveite med paprikasaus og rødbetchips

Dampet kveite med paprikasaus og rødbetchips

Fremgangsmåte

  1. Saus:
  2. Skjær paprika i to eller fire båter. Grill i ovnen til paprikaen har fått svarte flekker. Pakk paprikaen inn i matpapir og plastpose og la hvile en halvtime. Fjern skinnet og skjær i terninger.
  3. Rist gresskarkjerner i tørr panne til de begynner å poppe. Sett til side.
  4. Fres finhakket hvitløk lett i olje tilsett paprikaterninger, tomatjuice, finhakket chili og estragonbladene. Kok opp og kjør sausen i mikser til purékonsistens. Smak til med salt og pepper. Hold sausen varm.
    Rødbetchips 
    Skrell rødbetene og skjær i tynne skiver. Vend i olje. Legg utover bakepapir, dryss med grovt havsalt og stek i ovnen ved 180 grader til de begynner å bli sprø.
  5. Kveite
    Dryss litt salt på fisken og damp den i stekeovn ved 150 grader i 10 minutter til den flaker seg fint.  
  6. Anrett fisken på paprikasausen og legg rødbetchips på toppen. Server ris ved siden av.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her