Dagens rett

Dampet kveite med paprikasaus og rødbetchips

Så enkelt lager du festmat som på restaurant

Så enkelt lager du festmat som på restaurant

Med denne oppskriften kan du gjøre forberedelsene i god tid og så er det bare den siste, men så viktige finishen som gjenstår like før servering.
14 Mars 2020 - 01:00

Det viktigste er altså dampingen av kveitefileten, som krever din fulle oppmerksomhet for at den skal bli perfekt. Derfor er det lurt å klargjøre sausen og chipsene tidligere på dagen. Og spare fisken til like før servering. Du kan godt legge fisken i en lett saltlake 10 minutter før damping i stedet for å dryss salt over. Tørk i så fall lett av fisken og følg med i løpet av de 10 minuttene den står i ovnen. Sjekk om den er klar med et lett trykk med fingeren på fiskefileten. Den skal gi litt etter, da er den klar til å tas ut. Blir den stående for lenge skilles proteinene ut og den blir tørr. 

Her finner du flere gode oppskrifter med kveite

Dampet kveite med paprikasaus og rødbetchips

Dampet kveite med paprikasaus og rødbetchips

Fremgangsmåte

  1. Saus:
  2. Skjær paprika i to eller fire båter. Grill i ovnen til paprikaen har fått svarte flekker. Pakk paprikaen inn i matpapir og plastpose og la hvile en halvtime. Fjern skinnet og skjær i terninger.
  3. Rist gresskarkjerner i tørr panne til de begynner å poppe. Sett til side.
  4. Fres finhakket hvitløk lett i olje tilsett paprikaterninger, tomatjuice, finhakket chili og estragonbladene. Kok opp og kjør sausen i mikser til purékonsistens. Smak til med salt og pepper. Hold sausen varm.
    Rødbetchips 
    Skrell rødbetene og skjær i tynne skiver. Vend i olje. Legg utover bakepapir, dryss med grovt havsalt og stek i ovnen ved 180 grader til de begynner å bli sprø.
  5. Kveite
    Dryss litt salt på fisken og damp den i stekeovn ved 150 grader i 10 minutter til den flaker seg fint.  
  6. Anrett fisken på paprikasausen og legg rødbetchips på toppen. Server ris ved siden av.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her