DAGENS RETT: Laks på grillspyd med gresk salat

Dagens rett Laks på grillspyd med gresk salat

Disse grillspydene blir dagens høydepunkt

Denne oppskriften på grillspyd med laks er rask å lage, og lar seg fullføre i så vel panne som på grill.

Laks er manges favoritt, og disse grillspydene kommer ikke til å forandre på det. Heller tvert om. Pass bare på å ikke grille spydene for lenge, for laksen er best når den har en litt rå kjerne.

Her er vår tips om sjømat på grillen 

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Laks på grillspyd med gresk salat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

Krydderblanding til fisk
Tzaziki
1 ss
olivenolje, kaldpresset
1 stk
Gresk salat
100 g
oliven
2 ss
oregano,frisk

Fremgangsmåte

Laksespydene:
Varm opp grillen.

Skjær laksefilet i store terninger og træ fire terninger på hvert grillspyd. Bruker du trespyd må disse ligge i vann i minst 20 minutter slik at de ikke tar fyr på grillen.

Bland fennikel, nellik og chili godt sammen, og rull laksespydene i krydderblandingen.

Grill laksespydene 2 minutter på hver side. Varm pitabrød lett på grillen rett før servering.

Tzaziki:
Skrell agurken, del den på langs, ta ut innmaten og riv den grovt.

Dryss litt salt over og la det hele hvile i 15 minutter. Sil av væsken.

Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper. Lar du tzatzikien stå litt får du mer smak på den.

Gresk salat:
Skjær tomat, agurk og fetaost i terninger, og sjalottløk i tynne båter.

Bland inn oliven og finhakket oregano, og hell olivenolje over salaten.

Server laksespydet i nystekte pitabrød med gresk salat og tzaziki.

Tips: Hvis du ikke får tak i matyoghurt  kan du bruke vanlig yoghurt naturell, men la den da renne av seg noe av væsken i et kaffefilter (ca 1 time) slik at den er god og tykk.

Grillretter med sjømat du får vann i munnen av finner du her

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen