Dagens rett

En pastasalat kan spises når som helst

En oppskrift som denne pastasalaten med spekeskinke er kjekk å ha på lur for alle sommerkokker, enten du har ferie eller jobber.

Når piknikkurven skal pakkes raskt og effektiv, og samtidig inneholde middag til hele familien, er derfor en pastasalat god å ty til. Denne lager du på et øyeblikk - eller det vil si mens pastaen koker.

Om maten må lages innendørs, på et overopphetet kjøkken, gjelder det å gjøre oppholdet så kort som mulig. Når belønningen er at måltidet skal nytes utendørs, kan vi leve med en halvtime i heten.

I oppskriften er det brukt pasta av typen penne, men har kan du velge form og farge selv.

Alt du trenger å vite om pasta finner du her

Trenger du mer inspirasjon til piknikkurven, finner du tipsene her

Og her er enda flere salatoppskrifter her

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Pastasalat med spekeskinke

Fremgangsmåte

Kok pastaen etter anvisning på pakken.

Tilsett salt og saft fra ½ sitron. Avkjøl pastaen.

Skjær spekeskinke, tomater, ruccola og mozzarella i små biter og tilsett pastaen. Rør rundt.

Smak til med salt og pepper og drypp over litt olivenolje rett før servering.

De beste pastaoppskriftene finner du her

Alt om pasta finner du i Apéritifs pastaguide

Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen