Dagens rett for jul og nyttår 2010

Her får du fiks ferdig Dagens rett hver dag frem til og med 3. januar. Du må nok lage dem selv, men vi håper oppskriftene er til stor glede for deg som kanskje står fast for ideer til varierte retter i julehøytiden.
Redaksjonen
19 Desember 2010 - 12:05

Enten du sverger til ribba, pinnekjøttet, kalkun eller juletorsk - her finner du alle de deilige oppskriftene.
 
Nedenfor finner du de lekreste retter for hele julehøytiden og nyttårshelgen 2010 (17. desember - 3. januar), selvfølgelig med tilhørende drikkeforslag.
 
Apéritif har den største julemenyen på nettet og her finner du videoer med mesterkokken Ole Marin Alfsen hvor han lager deilig julemat, tester av julens beste drikke som cognac og juleøl, fantastiske oppskrifter og mye, mye mer...
 
 
Ønsker du deg flere retter å velge blant, kan du selvsagt velge blant andre gode oppskrifter i seksjonen for Dagens rett.
 
Det daglige nyhetsbrevet for Dagens Rett stoppes i helligdagene, men tas opp igjen på nyåret. Nederst i artikkelen kan du lese mer om tjenesten Dagens rett og melde deg på.
 
Vi i Apéritif ønsker deg en riktig God Jul og et Godt Nytt År!

Dagens rett - fredag 17. desember
Tyttebærglasert kyllingfilet
 
Denne helgen skal du virkelig kose deg, og hva passer vel bedre enn denne herlige kyllingretten?
 

Dagens rett - lørdag 18. desember
Kveite med hasselbackpoteter og rødbetesaus
 
I dag får den guddommelige kveita følge av flotte rotgrønnsaker - et skikkelig norsk festmåltid som skapt for julefeiringen.

Dagens rett - søndag 19. desember
Glasert tapasribbe (video)
Det er lov til å eksperimentere litt med julematen. Se den flotte videoen av hvordan du lager ribbe med en helt ny smak til juleselskapet.

Dagens rett - mandag 20. desember
Juleskinke med rask risotto
 
Midt inne i siste innspurt før høytiden, er det deilig med en smakfull middag med julepålegget.

Dagens rett - tirsdag 21. desember
Torsk i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise
 
For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her.

Dagens rett - onsdag 22. desember
Kyllingfilet med smak av jul
 
Kylling er manges favoritt, og det er ingenting i veien for å servere den med en smak av jul.

Dagens rett - lille julaften
Risgrøt og juledesserter

Når julegrøten havner på bordet, da legger julefreden seg i de mange hjem. Hvem er det som får mandelen i grøten i år?

Dagens rett - julaften
Klassisk ribbe med sprø svor
Her får du den beste oppskriften på hvordan juleribba skal bli perfekt, på video!
 
Vi i Apéritif ønsker deg og dine en Riktig God Jul!

Dagens rett - 1. juledag
Julekveite med klassisk og nytt tilbehør
I dag er det selveste gudefisken som står på menyen, og hvorfor ikke prøve en litt ny vri på den?

Dagens rett - 2. juledag
Klassisk pinnekjøtt (video)
I dag venter vestlandets stolthet deg. Nyt av det herlige pinnekjøttet og fortsatt Gledelig Jul!

Dagens rett - mandag 27. desember
Juletapas
Her får du nye, gode oppskrifter til det store julekoldtbordet som vil få gjestene til å gispe av beundring.

Dagens rett - tirsdag 28. desember
Bayonneskinke med appelsin
For mange hører skinke til i juletiden, og her får du en litt utradisjonell oppskrift på den klassiske røkte skinken.

Dagens rett - onsdag 29. desember
Lutefisk med kapers og salsa verde
 
Hvorfor ikke forsøke en litt annen variant av den klassiske lutefisken i dag?

Dagens rett - torsdag 30. desember
Nyttårskalkunen (video)
 
Nå kan du lære å lage en saftig kalkun av mesterkokken Ole Martin Alfsen - se alle tipsene til stuffing, steking og saus i flotte videoer her!

Dagens rett - nyttårsaften
Nyttårsaftens festmeny 2010
Vi serverer deg en komplett festmeny med hele 13 oppskrifter å velge blant. Som alltid får du gode drikkeforslag til.
 
Vi i Apéritif ønsker deg og dine et riktig Godt Nytt År!

Dagens rett - 1. nyttårsdag
Torsk med sandefjordsmør
 
Torsk er en juletradisjon for mange, og det finnes knapt noe bedre å starte det nye året med etter de mange dagene med tung julemat.
 

Dagens rett - søndag 2. januar
Svinefilet orange
 
Vi begynner det nye året smakfullt med en svinefilet med spennende smaker denne søndagen.

Dagens rett - mandag 3. januar
Ost- og løkpai
En rykende varm og fristende pai er manges favoritt, og her får du endeilig oppskrift.

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004, og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244, og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her