Dagens rett

Kalkun med pistasjsmør

Om du takker høsten eller ei, smaker kalkun på denne måten veldig godt
Foto: (KucherAV)

Om du takker høsten eller ei, smaker kalkun på denne måten veldig godt

I dag feirer amerikanere over hele verden Thanksgiving med kalkun på tradisjonelt vis i hovedrollen, men denne alternative oppskriften fungerer fint for den som ikke feirer, men bare liker smaken av kalkun.
23 November 2023 - 00:00

Kalkunbryst eller filet er tilgjengelig store deler av året, og er ofte et godt alternativ til kylling. Men det krever oppmerksomhet fra kokken slik at du ikke ender opp med tørrstekt kjøtt. Det er ikke veldig tiltalende. Pistasjsmør hjelper selvsagt siden det er både fett og mykt, men det tryggeste er alltid å følge med. 

Se våre andre oppskrifter med kalkun

Kalkun med pistasjesmør

Kalkun med pistasjesmør

Fremgangsmåte

  1. Sett smøret på benken eller mykne det i mikrobølgeovnen. Skrell pistasjenøttene ved å gni dem mot hverandre.
  2. Kjør pistasjenøttene samme med de andre ingrediensene i en fooprocessor eller blender til en jevn grov blanding.
  3. Smak til med salt og pepper. 
  4. Del kalkunbrystet i fire eller åtte skiver.
  5. Gni inn med spisskummen og paprikapulver og stek raskt i smør.
  6. Smak til med salt og pepper. Drypp over sitronsaft. La hvile på et lunt sted. 
  7. Du kan også steke kalkunbryststykket helt ved 150 grader. Det tar ca 30-40 minutter avhengig av tykkelse. Bruk steketermometer (maks 62 grader) for at det ikke skal blir tørt. Gni inn krydderet og pensle med mykt smør før du setter inn i ovnen. Dryss over salt og pepper samt litt sitronsaft. La hvile på kjøkkenbenken før du skjærer i det. 

Server med pistasjesmøret på toppen og kokte grønnsaker ved siden eller et tilbehør som couscous med sitron og granateple.

Tips:
Du kan godt bruke kylling i stedet for kalkun 

Lekre oppskrifter med kalkun

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her