DAGENS RETT: Luksuriøs skagenrøre på brioche

Dagens rett Luksuriøs skagenrøre på brioche

(rez-art)

Så råflott har du ikke servert skagenrøren før

I denne oppskriften blir den klassiske skagenrøren tatt til nye eksklusive høyder. Inspirert av amerikanernes lobster roll, trer rekene til side til fordel for sjøkreps og hummer, og byr på en smaksopplevelse uten like.

Skagenrøre vekker minner om frisk sjøbris og måkeskrik. Sommer på tallerkenen og saltvann i håret. Ferske reker smaker helt himmelsk sammen med kremete majones, syrlig sitron og frisk dill. Men hvorfor ikke pimpe opp den gamle klassikeren litt?

Denne oppskriften er inspirert av amerikanernes lobster roll. Deilig hummer og sjøkreps får bade seg i den klassiske skagenrøren før de blir servert på grillede briochebrød med en god dose rørossmør. Sammen med et glass bobler kan ikke sankthansaftenen bli særlig bedre. 

Se hva annet du kan lage av hummer 

Bestill dagens rett som e-post

Luksuriøs skagenrøre på brioche

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

0.5 stk
50 g
rørossmør, i terninger
1 stk
crispisalat

Fremgangsmåte

Rens sjøkreps og hummer. Del kjøttet opp i biter, og la kjøttet tørke litt på tørkepapir, så de blir så tørre som mulig.

Bland crème fraîche, majones og sennep med gressløk og dill. Riv sitronskallet av sitronen og skvis saften i blandingen. Vend om, og smak til med salt og pepper.

Varm en stor stekepanne på høy varme. Åpne brioche brødene og plasser den i den varme pannen, men du tilsetter terninger av rørossmør rundt om i pannen slik at brødet suger opp smøret. Skru varmen ned til middels varme, og stek til brødene er gyllne på begge sider. 

Kle briochebrødene med salatblader, før du fordeler skagenrøren i brødene. Server med sitronbåter, ekstra dill og gressløk. 

Slik lager du brioche selv

Her finner du flere nydelige skalldyrretter 

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Sendt inn av

Foto: rez-art

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen