DAGENS RETT: Sei med blåmuggost og potetlokk

Dagens rett Sei med blåmuggost og potetlokk

( Synøve Dreyer)

I dag blir det fart på fiskegratengen

Blåmuggost er ikke så vanlig til fisk, men har du dilla allerede, må du prøve denne kombinasjonen. Om du ikke har det, bytt ut med en annen mildere kremosttype.

Blåmuggost finnes i mange varianter og styrkegrader, men felles er den karakteristiske smaken - som ikke alle liker. Å blande fisk og denne ostesorten er nok for noen i dristigste laget, men du vil bli overrasket over hvor godt det fungerer. 

Se alt du kan lage med sei - det er slett ikke bare hverdagsmat 

Se våre andre oppskrifter med blåmuggost 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som e-post 

Sei med blåmuggost og potetlokk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

700 g
seifilet, uten skinn og ben
stk
salt og pepper
Potetmos:
2 ss
0.5 dl
1 stk

Fremgangsmåte

Skjær fisken i porsjonsstykker, dryss den med salt og legg den i smurt ildfast form. Rør sammen ost og crème fraîche og hell det over fisken.

Potetmos:
Skrell potetene og skjær dem i biter. Kok dem møre i vann, uten salt. Hell av kokevannet og mos potetene med smør og melk. Rør inn sammenvispet egg og smak mosen til med salt og pepper.

Dekk fisken med potetmos, sprøyt den eventuelt over. Stek retten nede i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter til fisken er gjennomkokt og potetlokket gyllent.

Server poteter eller brød og kokte grønnsaker eller salat.

Tips:
Hvis blåmuggost er for kraftig, kan en annen kremete ostetype velges i steden. 

Prøv Hellstrøms favorittpotetmos

 Her finner du mange deilige retter med sei

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen