Blåmuggost finnes i mange varianter og styrkegrader, men felles er den karakteristiske smaken - som ikke alle liker. Å blande fisk og denne ostesorten er nok for noen i dristigste laget, men du vil bli overrasket over hvor godt det fungerer.
Se alt du kan lage med sei - det er slett ikke bare hverdagsmat
Se våre andre oppskrifter med blåmuggost
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sei med blåmuggost og potetlokk
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær fisken i porsjonsstykker, dryss den med salt og legg den i smurt ildfast form. Rør sammen ost og crème fraîche og hell det over fisken.
Potetmos:
Skrell potetene og skjær dem i biter. Kok dem møre i vann, uten salt. Hell av kokevannet og mos potetene med smør og melk. Rør inn sammenvispet egg og smak mosen til med salt og pepper.
Dekk fisken med potetmos, sprøyt den eventuelt over. Stek retten nede i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter til fisken er gjennomkokt og potetlokket gyllent.
Server poteter eller brød og kokte grønnsaker eller salat.
Tips:
Hvis blåmuggost er for kraftig, kan en annen kremete ostetype velges i steden.
Prøv Hellstrøms favorittpotetmos
Her finner du mange deilige retter med sei
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Godfisk.no
Foto: Synøve Dreyer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 Poeng
Grünerløkka Brygghus Løkka IPA
Norge
Volum: 0.500 Pris: 70,90 Basisutvalget -
86 Poeng
Zaccagnini Yamada Pecorino 2019
Italia
Volum: 3.000 Pris: 489,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Markus Molitor Tradition Riesling 2018
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 139,90 Basisutvalget -
79 Poeng
Klokk & Co Juicy Stuff
Norge
Volum: 0.330 Pris: 51,90 Basisutvalget -
87 Poeng
Bulle Nature Pétillant Rosé
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 229,90 Basisutvalget