Dagens rett

Slik lager du det perfekte tilbehør

Disse gresskarlappene smaker mye bedre enn brød til suppen. Eller de kan bli midtpunkt i måltidet. Her er oppskriften.

Fortsatt er det mulig å få tak i gresskar i grønnsaksbutikken. Det må vi utnytte, for gresskar er like anvendelig gjennom hele den kalde sesongen. 

Og restene kan du fryse ned - hvis du ikke allerede har gjort det. Da er denne oppskriften akkurat det du trenger. Perfekt tilbehør til røykt laks eller  spekeskinke med en liten salat til.

Her finner du en god suppe å servere ved siden av

Eller hva med en kjøttgryte

Se andre gode oppskrifter med gresskar

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Gresskarlapper

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2.5 dl
godt avrent kokt gresskarmasse
2 stk
2.5 dl

Fremgangsmåte

Ha gresskarmassen i et dørslag for at den skal bli så tørr som mulig. Pisk eggene. Ha i gresskarmassen. Bland hvetemel med resten av ingrediensene og sikt inn i eggeblandingen. Bland godt til en tykk røre.

Varm en panne med litt olje og stek lapper etter ønsket størrelse. Hvis du bruker en spiseskje får du en fin porsjonsstørrelse. Stek noen minutter på begge sider og legg på kjøkkenpapir. Dryss over finstrimlet bladpersille før servering.  

Tips:
Server til supper eller til kjøttgryter. Lappene smaker også fortreffelig på koldtbord. 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Her er det historie i hver dråpe vin

De vulkanske øyene nord for Sicilia er ikke bare en del av Unesco-arven, men også blant de mest eksotiske adressene for vinproduksjon i Europa. Castellaro er eneste produsent på Lipari og tar ansvaret den unike beliggenheten medfører svært seriøst. Les hele saken

Til toppen