DAGENS RETT: Kyllingfilet med spekeskinke og kål

Dagens rett Kyllingfilet med spekeskinke og kål

(Foto: Matprat/Alf Børjesson)

Søndagsmiddagen er en sommerlig kyllingfilet

Delikat kyllingkjøtt og myk sommerkål er en perfekt match. Prøv denne oppskriften.

Når nykålen er så sprø og god som den er om sommeren, må den brukes, for det er en fantastisk grønnsak. Ikke nok med at den smaker nydelig, det er lite som kan måle seg med sommerkålens intense grønnfarge når den er tilberedt på riktig måte, vel å merke.

Flere oppskrifter med nykål 

Skaff deg dagens rett som e-post 

 

 

Kyllingfilet med spekeskinke og kål

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

4 stk
kyllingfileter
Tilbehør

Fremgangsmåte

Rull spekeskinke rundt hver kyllingfilet og fest med tannpirkere.

Stek filetene raskt på begge sider i en panne. Legg dem i en ildfast form og stek videre i ovn ved 200 grader i ca 10 minutter.

Server kyllingfiletene med lettkokt kål (nykål, sommerkål eller spisskål) og nypoteter rullet i smør og finhakket persille.

Flere gode tilbehør finner du her

Tips: Du kan gjerne grille kyllingen. Pensle da filetene med litt nøytral olje og legg dem med skjøten ned på den varme siden av grillen.

Snu filetene slik at de får en fin stekeskorpe over det hele før du flytter dem over til den kalde siden av grillen.

La filetene ettersteke over indirekte varme i ca. 10 minutter.

Bruk gjerne grillen til å lage tilbehør som grillet asparges, ferskpoteter (nypoteter), mais eller annet.

Her finner du mange flere deilige oppskrifter med kylling

Ni fristende retter med nykål

Her flere er oppskrifter med grønnsaker du kan legge på grillen

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen