Når norske grønnsaker er så gode som nå, må de få spille hovedrollen
Sommerkålen smaker fantastisk rå i en salat med en dressing som her. Matchet med bulgur, solmodne tomater og eventuelt litt spekemat, er middagen fullverdig.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Sommerkålen smaker fantastisk rå i en salat med en dressing som her. Matchet med bulgur, solmodne tomater og eventuelt litt spekemat, er middagen fullverdig.
Les hele sakenNoen ganger er det deilig å gjøre middagen så enkel som mulig, så hvorfor ikke lage noen italienske fristelser i dag?
Les hele sakenSalat er ganske enkelt en genial middagsrett for deilige forsommerdager. Jordbær, spekeskinke og fetaost gir ekstra god smak.
Les hele sakenDe hvite og grønne (import)aspargesene er på vei inn i butikkene. Når du ikke kan bestemme deg for en av dem, slå dem sammen som i denne retten.
Les hele sakenSelvsagt kan du spise vafler med annen topping enn syltetøy og brunost.
Les hele sakenCæsarsalat er blitt en favoritt. Den egner seg veldig godt som følge til norsk spekemat. Oppskriften finner du her.
Les hele sakenNoen ganger må vi har lite krevende middagsløsninger. I denne oppskriften er den gode smaken likevel ivaretatt.
Les hele sakenI dag gjør vi det enkelt, og også velsmakende. Dagens middag er en pastasalat med spekeskinke og ruccola.
Les hele sakenNå er den herlige aspargesen blitt så billig at du mer enn én dag i uka kan kose deg med disse grønne spenstige grønnsakene.
Les hele sakenDen byr på skikkelig fråtsing med parmesanen, så det er ikke rart den smaker så godt.
Les hele sakenAugust er den beste tiden av året å lage salat til middag, for utvalget av friske solmodne ingredienser er så stort.
Les hele sakenOmeletter er raske og velsmakende middagsretter som du lett kan forandre etter lyst og lommebok, slik som i denne oppskriften.
Les hele sakenDagens oppskrift er av det raske slaget. I hvert fall om du har poteter til overs fra tidligere i uka.
Les hele sakenFor det første er oppskriften italienskinspirert og for det andre inngår det beste av norske råvarer. Dessuten er den svært så bærekraftig.
Les hele sakenDenne lekre oppskriften er enklere enn du tror, og den har en fin wow-faktor. Og så smaker den himmelsk.
Les hele sakenSei er for mange ensbetydende med seibiff med løk, men denne flotte vrien viser at hverdagsfisken har festpotensial.
Les hele sakenEn smaksrik fiskerett som denne er en god opptrapping til alt det gode du har i vente og ikke minst er den langt raskere å lage enn den ser ut til.
Les hele sakenBruschetta med god spekeskinke er inspirert av både Italia og Spania. Oppskriften kan du tilpasse etter tid og innhold i kjøleskapet.
Les hele sakenBirkebeinerpizzaen kan alle klare å lage. Og alle liker pizza. Spesielt om den er hjemmelaget.
Les hele sakenSpekeskinke og vannmelon er ikke bare utrolig godt på en varm dag. Det er også en såre enkel og kjapp middag.
Les hele sakenEn oppskrift som denne pastasalaten med spekeskinke er kjekk å ha på lur for alle sommerkokker, enten du har ferie eller jobber.
Les hele sakenOm du ikke feirer 8. mars, kan du likevel gjøre som to av landets beste kvinnelige kokker, Miriam Østvik Jenssen og Kari Innerå. Her er oppskriftene.
Les hele sakenTapas er en klassisk spansk måte å småsmake retter på. Spesielt morsomt og en opplevelse som garantert frister til gjentakelse er det dersom du tar runden i eksempelvis Barcelona. Selvsagt må det serveres en tørr sherry til slik deilig mat.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele saken
Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!
Les hele saken
Lær det grunnleggende om hvitvin og smak deg gjennom åtte ulike viner. Dette kurset passer perfekt for nybegynnere, og krever ingen forkunnskaper.
Les hele saken
Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.
Les hele saken
Spania byr på et bredt spekter av viner og nå har du du muligheten til å smake 8 spennende vinstiler.
Les hele saken
Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.
Les hele saken
Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele saken
Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!
Les hele saken
Engelske viner er noe av det aller heteste på vinfronten, og ikke uten grunn. Denne kvelden blir det både lekre bobler og stille viner i glasset med selveste Master of Wine, Sebastian Bredal.
Les hele saken
Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.
Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.
Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.
Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.
For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.
Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.
Les hele sakenHvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.
Les hele sakenSavennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.
Les hele sakenOg disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.
Les hele sakenGlem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.
Les hele sakenDet ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.
Les hele saken