Dagens rett

Sprø kalkunstrips med guacamole og couscous

Slik blir fredagsnacksen supersunn
Foto: (Matprat/Alf Børjesson)

Slik blir fredagsnacksen supersunn

Selv om vi har tatt farvel med julematen, er kalkun velkommen på januarmenyen. Med denne oppskriften får du den rette fredagsfølelsen.
Aase E. Jacobsen
11 Januar 2019 - 01:00

For sprøstekte kalkunstrips med smak av taco, har alt det en rett trenger for å tilfredsstille behovet for kos og avslappet middagstemning etter den første hele arbeidsuka etter jul.

Se våre andre oppskrifter med kalkun  

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Sprø kalkunstrips med guacamole og couscous

Sprø kalkunstrips med guacamole og couscous

Fremgangsmåte

Kalkunstrips:
Skjær kalkunfilet i strimler. Knus tortillachips fint inni en plastpose.

Vend strimlene i hvetemel, og rist av overflødig mel. Visp lett sammen egghvite. Dypp strimlene først i eggehvite og deretter i knust tortillachips.

Varm olje i en kjele til den er så varm at det bruser lett rundt en trepinne. Stek kalkunstrimlene gylne og sprø. Stek i flere omganger. Ha dem over på et papirhåndkle, slik at overflødig olje renner av. Dryss over litt kvernet pepper. Hold dem varme i ovn ved 75 °C.

Guacamole:
Del avokado i to, ta ut steinen og mos fruktkjøttet med en gaffel. Ha på limesaft. Bland inn resten av ingrediensene, smak til og sett kaldt til den skal brukes.

Tips:
La avokadosteinen ligge i blandingen frem til den skal serveres, så holder fargen seg bedre.

Couscous:
Kok coucous som anvist på pakken, men bruk ananasjuice i stedet for vann. Rør opp couscousen og bland inn hakket rucculasalat og cherrytomater delt i to. Drypp over litt god olivenolje og krydre med salt og pepper. Pynt med limebåter.

Urtedressing:
Hakk koriander og mos hvitløksfedd med litt salt. Bland alle ingrediensene til dressingen, smak til og sett kaldt til den skal brukes.

Lekre oppskrifter med kalkun

Her får du sært så gode kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak en litt annen vri på lussekattene i år
Ukens kake
Safranboller med kokos

Bak en litt annen vri på lussekattene i år

Boller med smak av safran fylt med kokos er så godt at de overgår de fleste lussekatter, og kan bakes når som helst på året.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak en litt annen vri på lussekattene i år
Ukens kake
Safranboller med kokos

Bak en litt annen vri på lussekattene i år

Boller med smak av safran fylt med kokos er så godt at de overgår de fleste lussekatter, og kan bakes når som helst på året.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en skikkelig Lucia-fest
Julemat
Oppskrift lussekatt

Lag en skikkelig Lucia-fest

Her er historien om Santa Lucia og oppskriftene på lussekatter og tilhørende drikke, og et utvalg andre safransmakende søtsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ta en sniktest av juleskinka med dette tilbehøret
Dagens rett

Ta en sniktest av juleskinka med dette tilbehøret

For mange hører skinke til på julemenyen, både den klassiske og den røykte. Den siste er i sentrum for denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her