By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.
Les hele sakenOm du ikke har din egen vri på nyttårskalkunen, bare har glemt hvordan du gjorde det i fjor eller vil gjøre noe helt nytt i år, finner du oppskriftene her.
Les hele sakenHer har du forslag til både vin og øl som matcher kalkunmiddagen.
Les hele sakenApéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.
Les hele sakenDet mest klassiske følget til nyttårskalkunen av alle er waldorfsalat. Her får du tre forskjellige oppskrifter.
Les hele sakenLær å lage den perfekte kalkunmiddagen med det klassiske tilbehøret og disse oppskriftene.
Les hele sakenMange synes kylling og kalkunkjøtt smaker bedre kaldt, i form av en salat som denne. Skulle det bli noe igjen, smaker den fortreffelig dagen etter i matboksen.
Les hele sakenDenne oppskriften er mye raskere å lage enn du tror. Og passer derfor perfekt på en fredag.
Les hele sakenDet er nemlig ikke så komplisert som det høres ut som. Derimot smaker det mye bedre siden fyllet trekker til seg alle de gode smakene.
Les hele sakenDet tandre kalkunkjøttet trives sammen med mye smak i tilbehøret. Denne oppskriften passer perfekt for deg som ikke har tenkt å tilberede hele fuglen.
Les hele sakenSelv om det ikke sies bare pene ting om USA i disse dager, er amerikanerne udiskutabelt flinkere enn oss på et punkt og det er å takke for høstens grøde. Og takknemlighet er en ofte glemt dyd. Denne versjonen har alle tid til.
Les hele sakenDenne uken starter Thanksgiving på torsdag, og feiringen varer (i hvert fall i USA) til og med søndag. Når et meget spesielt år nærmer seg slutten, er det fint å finne tid og rom for takknemlighet, enten man følger amerikansk tradisjon eller ei.
Les hele sakenSelv om vi har tatt farvel med julematen, er kalkun velkommen på januarmenyen. Med denne oppskriften får du den rette fredagsfølelsen.
Les hele sakenDu føler deg sunn bare ved å lage røren til de grønne pannekakene som trengs til denne supre resteretten. Har du ikke kalkun, kan du bruke pålegg fra kjøleskapet.
Les hele sakenMeksikanskinspirert må ikke betyr taco. Denne oppskriften er dessuten veldig rask å lage. Perfekt på en fredag.
Les hele sakenForhåpentligvis har du tatt vare på restene etter gårsdagens kalkun. Skroget er nemlig det aller beste grunnlaget for en smaksrik suppe. En flott start på det nye året.
Les hele sakenSelv om polhyllene kan synes ribbet ut i disse romjulstider, er det flere godbiter du med sikkerhet kan satse på. Her er 16 forslag som vil gjøre nyttårsfeiringen minneverdig - og nesten uansett hvilket budsjett du har.
Les hele sakenDu behøver slett ikke velge en hel fugl for å få den gode smaken av kalkun. Denne oppskriften er både smaksrik og lettvint på en travel torsdag.
Les hele sakenPrøv denne oppskriften hvor kalkunfileten får følge av rødløksmarmelade og eplesaus.
Les hele sakenFor mange hører kalkun med når det nye året behørig skal feires, og her får du oppskriftene og tipsene du trenger for å lykkes.
Les hele sakenHvorfor ikke lage en helfransk fest ut av årets nye vin fra Beaujolais? Sju fristende oppskrifter finner du her.
Les hele sakenKjøttmiddagene er for mange de viktigste med hele julefeiringen. Her er oppskriftene som gjør at du lykkes.
Les hele sakenMed denne oppskriften får du definitivt ikke en kjedelig og tørr kalkun til søndagsmiddagen.
Les hele sakenJuletiden setter som regel spor etter seg, både her og der. Det merker de fleste av oss når vi står på vekta i det nye året. Kylling og kalkun er, i motsetning til tradisjonell julemat, svært magert kjøtt. Kos deg med hvitt kjøtt - og start gjerne allered
Les hele sakenVi koser oss fortsatt med lekre retter i påsken. Kalkunbryst står ikke tilbake for noen av de andre rettene vi har foreslått - heller tvert i mot. Og med en hvit burgunder i glasset skal vi nok komme oss i gjennom dagens rett også.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele saken21. juni inviterer Weber deg til et amerikansk grillkurs – perfekt for deg som vil løfte grillferdighetene til neste nivå.
Les hele sakenBli med på en sommerkveld fylt med 9 deilige viner i glasset og strålende stemning, ledet av entusiastiske Kristine Sandsleth. Dette vil du ikke gå glipp av!
Les hele sakenSmak 5 viner fra Friuli-Venezia Giuli – et vinområde som fortjener langt mer oppmerksomhet. Du får et bredt spekter av druetyper til 4 smakfulle retter fra en av Oslos mest autentiske italienske restauranter, Vineria Ventidue.
Les hele sakenLekker spansk musserende, rødvin og hvitvin til 5-retters fra Bon Lio. Kan det bli bedre? Bli med på spansk aften den 03. juni!
Les hele sakenDen 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.
Les hele sakenNår du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.
Vi snakker vellagret sherry, men også historiske sørfranske sterkviner. Samt drikke som passer perfekt inn i mai
Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.
Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.
Det er særlig en produsent som stikker av med de høyeste poengsummene, men også andre følger i kjølvannet. Tysk vin er imidlertid først og fremst riesling, også der er det noen riktig gode viner å finne.
Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.
Les hele sakenI dag er det laks som står på menyen, og den følges av en deilig fransk rosevin.
Les hele sakenDet er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.
Les hele sakenDenne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.
Les hele sakenDessuten får du brukt opp rester fra 17. mai-feiringen. Her er det bare å lesse på, i dag er "mer er mer" som gjelder.
Les hele sakenDen gir akkurat den sommerfølelsen du ønsker nå i mai. Syrinblomster, skikkelig god eplemost samt knusktørr musserende sørger også for feststemningen.
Les hele saken