Dansk flyplass-restaurant til topps på ny liste

Dansk flyplass-restaurant til topps på ny liste

The Daily Meal kårer verdens beste flyplassmat.
26 November 2013 - 14:14

Flymaten har dårlig rykte, og de fleste forbinder nok heller ikke flyplasser med kvalitetsmat. Men tidsskriftet The Daily Meal har like fullt kåret de beste restaurantene på verdens flyplasser. Restaurantene ble bedømt etter mat, stil, innredning og service. Det ble også lagt vekt på tilbudet av fersk og bærekraftig mat, en voksende trend på flyplasser rundt om i verden, melder AFP.

Helt øverst på lista ligger Le Sommelier Bar & Bistro på Kastrup i Danmark. Bistroen serverer klassiske franske retter som and og solbærsaus, bouillabaisse, moules marinières og creme brulé.

For øvrig domineres kåringen av av amerikanske flyplasser, og lista består av en blanding av gourmet- og hurtigmatkjeder. USA er representert med sju av ti restauranter.

Her er topp 10-lista:
1. Le Sommelier Bar & Bistro (Kastrup)
2. Porta Gaig (El Prat del Llobregat, Barcelona)
3. Salt Lick BBQ (Austin-Bergstrom International Airport)
4. Napa Farms Market (San Francisco International Airport)
5. Tortas Frontera (Chicago O'Hare International Airport)
6. Bubbles Seafood & Wine Bar (Amsterdam Airport Schiphol)
7. Uptown Brasserie (John F. Kennedy International Airport, New York City)
8. Obrycki’s (Baltimore-Washington International Thurgood Marshall Airport)
9. Encounter (Los Angeles International Airport)
10. Crust (LaGuardia Airport, New York City)

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her