De 4 roser til Tromsø

Den velrenommerte Harstad-restauranten De 4 roser skal etablere seg i Tromsø.
Redaksjonen
18 Februar 2009 - 14:00

Gourmetrestauranten var den første nordnorske restauranten som fikk VGs matpanel til å trille terningkast seks.
 
- Restauranten i Harstad er den fremste restauranten i hele Nord-Norge og er kjent blant mat- og vinelskere over hele landet. Jeg har selv spist der, og det var fantastisk, sier daglig leder i eiendomsselskapet Karl Johan AS, Yngve B. Lyngh.
 
Etterspurt
I et halvt år har han kurtisert den etterspurte restauranten. For selv om mange har prøvd, er det ingen som har fått rosene ut av Harstad, skriver itromsø.no.
 
Planen er at restauranten skal etableres i to etasjer. I første etasje blir det kafe med vinbar på kveldstid, mens andre etasje blir en ordinær restaurant. Denne inndelingen har restauranten hatt stor suksess med i Harstad.
 
Som en kule
- Vi etablerte kafé da vi byttet lokaler i 2003. I dag går den som en kule. Flere aktører i norske byer har ytret ønske om at vi skulle etablere restaurant i deres lokaler, men det var først da vi ble kontaktet av Lyngh at vi bestemte oss for å etablere oss utenfor Harstad, sier Trond Dahle, som er en av eierne.
 
Vil tilføre noe
Dahle mener at restauranten hans har noe å tilføre restaurantfloraen i Tromsø.
 
- I dag er det ingen restauranter i Tromsø som er tungt etablert på vinsiden. Det vil vi gjøre noe med, sier han og beroliger eventuelle urolige konkurrenter.
 
- Vi kommer ikke til Tromsø for å ta fra noen av de eksisterende restaurantene kundene deres. Jeg har tro på synergieffekten der en økning i tilbudet også vil føre til flere kunder som benytter seg av det, sier Dahle.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her