De gule iskioskene skal selge 600.000 kuleis i sommer
Foto: (karandaev)

De gule iskioskene skal selge 600.000 kuleis i sommer

Det som startet opp som en sommerjobb for en datter, er nå blitt en landsomfattende virksomhet som i sommer sysselsetter 800 ungdommer under 16 år.
22 Juli 2025 - 10:56

Det var i 2022 at Christian G. Træland fikk ideen til det som er blitt de mobile iskioskene fra Large Ice Cream Company (LICC). Den da 13 år gamle datteren Sophia slet med å finne sommerjobb. Faren tok initiativet til åtte mobile iskiosker i og rundt Oslo, som nå har vokst til 80 iskiosker som selger is fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord.

I alt 800 ungdommer er dermed sikret verdifull sommerjobberfaring i år. Og målet er å selge 600.000 kuleis fra Diplom-is i løpet av sommeren. 

Favorittsmakene så langt har vært sjokolade, mangosorbet og tuttifrutti-varianten «Rainbow».

LICC har inngått et samarbeid med Ford, som stiller med elektriske biler som flytter iskioskene fra sted til sted. 

– Det har vært en fryd å kjøre disse bilene rundt i hele Norge. Spesielt den elektriske pickupen F-150 Lightning, hvor vi faktisk bruker strøm direkte fra bilen til iskremfryseren – den er jo som skapt for dette. Vi er utrolig glade for den positive responsen vi har fått fra Ford og andre samarbeidspartnere. Uten dem hadde vi aldri klart å gjennomføre dette storstilte opplegget for å gi unge under 16 år den sommerjobben som er så viktig, men dessverre vanskelig å få i dag, sier pappa, sjef og gründer i LICC, Christian G. Træland.

Les mer her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grønn softis-suksess på brygga

Pascals lysgrønne softis-kiosk på Aker Brygge i Oslo er en stor suksess.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pasta med laks og reker på italiensk vis
Dagens rett

Pasta med laks og reker på italiensk vis

Denne pastaretten er mettende og smaksrik - takket være gode råvarer og en italiensk vri.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grønn softis-suksess på brygga

Pascals lysgrønne softis-kiosk på Aker Brygge i Oslo er en stor suksess.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli den nye favoritten når maten skal raskt i magen
Dagens rett

Dette kan bli den nye favoritten når maten skal raskt i magen

I dag frister vi med saftig og smakfull håndmat som også er enkel og rask å lage. Nytes innen- eller utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pasta med laks og reker på italiensk vis
Dagens rett

Pasta med laks og reker på italiensk vis

Denne pastaretten er mettende og smaksrik - takket være gode råvarer og en italiensk vri.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her