De klassiske hvite druesortene med Toralf Bølgen

Bli med inn i hvitvinenes fantastiske verden med en av Norges ledende vineksperter - Toralf Bølgen.

Deilige, friske, klare hvitviner i glasset på en varm sommerdag i selskap med gode venner. Dette er for mange av oss essensen av en vellykket sommer.
 
Nå kan du være med og lære mer om den fantastiske drikken vi har i glasset med en av Norges fremste vineksperter.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor.
 
Klassiske hvite
Dette er kurset for deg som ønsker å lære litt mer om druenes egenart, eller for deg som simpelthen elsker hvitvin.
 
Denne kvelden kommer Toralf Bølgen til å ta for seg noen av de klassiske hvite druene og deres opprinnelse, egenart og karakteristikk.
 
Les mer om FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Bolgen"> Toralf Bølgen og hans forfatterskap .
 
De hvite druene vi får presentert denne kvelden er:
• Chardonnay
• Riesling
• Sauvignon Blanc
• Grüner Veltliner
• Gewürztraminer
• Chenin Blanc
 
Et godt utvalg med viner basert på disse druene blir servert!

Pass på å ikke gå glipp av denne fabelaktige smakingen - ta med deg din kjære, venner og kolleger og hils sommeren velkommen!

è Meld deg på her (klikk)

Tid: 11. juni 2007 kl. 19.00 - 21.30
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen,
Grev Wedels Plass 2, 0154 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 70230545705 , Apéritif AS, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 110607 . Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 06.06.07 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

En mester innen vin
Toralf Bølgen er uten tvil en av Norges ledende vineksperter. Han er innehaver av restaurantene Bølgen & Moi som du finner flere steder i landet, er tidligere Norgesmester i Vinkelner og har gitt ut den prisbelønnede boken Historien om Cognac, Calvados og Armagnac .
 
Han er også utnevnt til assisterende kjellermester hos Bache Gabrielsen, ved deltagelse i sammensetningen av hans egne cognacer: Cuvée Anna, Cuvée Maria og Cuvée Solène.

Rikt forfatterskap
Ved siden av sitt virke som vinkelner og restaurantør, har Toralf Bølgen skrevet en rekke bøker om mat, vin og brennevin. For drøyt 2½ år siden lanserte han boken Bølgens Vin - for deg som vil nyte vin og lære litt mer om vinen du drikker.

Av andre bøker kan nevnes kokeboken Mat og Vin, den fantastiske boken Champagne - Diva og Dronning samt 100 viner og vinopplevelser .
 
Høsten 2006 lanserte han sin nye store bok om Fisk og vin i samarbeid med Trond Moi og sine gode kolleger ved Bølgen & Moi .
 
Over bokens 380 sider får vi presentert 200 oppskrifter på fisk og skalldyr med tilhørende vinanbefalinger.
 
Her blir alt fra abbor til ål tatt for seg og du bil finne såvel tradisjonelle som eksotiske retter i forskjellige vanskelighetsgrader. Dette er en flott bok for alle som er glade i noen av våre aller beste råvarer, nemlig fisk og skalldyr.

Påmeldingslenken finner du ovenfor.

Kommende kurs

Til toppen