De serverer ikke tapas på Lian

De serverer ikke tapas på Lian

Men trøndersk Plukkmat står på menyen. Det skaffet restauranten Menyprisen 2012.

Kreative, norske navn på både retter og menyer med god kommunikasjon av tilhørighet og identitet er en viktig grunn til at Lian restaurant på Lian i Trondheim er tildelt Menyprisen, skriver Stiftelsen Norsk Matkultur i en pressemelding.

Kortreist mat i godt selskap er mottoet for Trønderkokk Inge Johnsen. Han vet hvor han hører til og hva han vil at gjestene skal oppleve. Dette kommer godt fram i de forskjellige menyene som presenteres på Lian, mener juryen.

Den har bestått av Wenche Andersen fra «God Morgen Norge» og Harald Osa og Unn Karin Olsen fra Stiftelsen Norsk Matkultur.

Wenche Andersen sto for utdelingen under Matkulturdagen i Oslo 13. september. Hun er spesielt begeistret over at restauranten setter norske ord på det de serverer.

– På Lian serveres det Plukkmat fra Trøndelag heller enn tapas. Hos meg skaper det nysgjerrighet og lyst til å smake, sier hun.

Blant rettene finner vi for eksempel Blå kjærlighet fra Røros og Fruktig og tjukk rørosing. Hva det er, får vi tydelig får forklart i menyen. Kokarkjerringmenyen er et navn som viser respekten for matkunnskapen hos de som har laget mat til selskaper i bygd og by i generasjoner.

Den tradisjonsrike funkisrestauranten på Lian, i kanten av Bymarka, drives først og fremst som et selskapslokale. Inge Johnsen og Elisabeth Skonseng kjøpte restauranten i 2005 og har planer om å utvikle stedet til et matkultursenter.

Stiftelsen Norsk Matkulturs menypris ble delt ut for tredje gang. Tidligere vinnere er Oslo Spiseforretning (2010) og Bryggen Tracteursted i Bergen (2011).

Foto: Unn Karin Olsen

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen