Deilige barbera

Har du først fått smaken på god barberavin fra Piemonte, faller ofte valget på dette vinfølget hvis du er så heldig å komme over et vinkart med slikt innhold, da! Barbera har fine syrer, som skapt for å nytes til mat, ved siden av god kirsebærfruktighet.

Nå er det ingen unnskyldning lenger, for det finnes flere godbiter rett rundt hjørnet. Blant annet Alfieri Boffas Barbera d'Asti fra to enkeltvinmarker, Vigna Cua Longa og Vigna Muntrive, begge fra 1995 og begge fatlagret. Men bevares for noen velkomponerte viner, Cua Longa er millimeteren foran den andre. Foreløpig er kun denne tilgjengelig i Norge. Et meget godt kjøp til kroner 134,80 (BU 30808). Importør er Vinarius.

Fra nabobyen Alba kommer eliteprodusenten Aldo Conternos Barbera d'Alba 1995. Den er delvis fatlagret, hovedsakelig i store fat. Syrene i vinen gjør den svært fleksibel i forhold til en rekke matretter. Men akk, Conternos allokering for Norge er svært liten, og vinen ble raskt utsolgt til tross for en pris på 180 kroner. Importøren Moestue Grape Selections trøster imidlertid med at Barbera d'Alba Piani 1996 fra Pelissero til gunstige kroner 145 (BU 30729) er tilgjengelig. Den er i øyeblikket litt lukket men byr på en fin konsentrasjon som lover godt for de kommende to år.

Conterno-fans kan ifølge den samme importøren glede seg til Barolo i flere årganger, men da må du ut med minst fire røde. Renato Ratti lager også topp barbera. Sist smakt i en meget vellykket, men akk så etterspurt 95-utgave. Nå er imidlertid 1996 i salg (BU 30320, kr 129,90).

22.08.98

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen