Deilige barbera

Har du først fått smaken på god barberavin fra Piemonte, faller ofte valget på dette vinfølget hvis du er så heldig å komme over et vinkart med slikt innhold, da! Barbera har fine syrer, som skapt for å nytes til mat, ved siden av god kirsebærfruktighet.
Aase E. Jacobsen
23 Juli 1998 - 20:40

Nå er det ingen unnskyldning lenger, for det finnes flere godbiter rett rundt hjørnet. Blant annet Alfieri Boffas Barbera d'Asti fra to enkeltvinmarker, Vigna Cua Longa og Vigna Muntrive, begge fra 1995 og begge fatlagret. Men bevares for noen velkomponerte viner, Cua Longa er millimeteren foran den andre. Foreløpig er kun denne tilgjengelig i Norge. Et meget godt kjøp til kroner 134,80 (BU 30808). Importør er Vinarius.

Fra nabobyen Alba kommer eliteprodusenten Aldo Conternos Barbera d'Alba 1995. Den er delvis fatlagret, hovedsakelig i store fat. Syrene i vinen gjør den svært fleksibel i forhold til en rekke matretter. Men akk, Conternos allokering for Norge er svært liten, og vinen ble raskt utsolgt til tross for en pris på 180 kroner. Importøren Moestue Grape Selections trøster imidlertid med at Barbera d'Alba Piani 1996 fra Pelissero til gunstige kroner 145 (BU 30729) er tilgjengelig. Den er i øyeblikket litt lukket men byr på en fin konsentrasjon som lover godt for de kommende to år.

Conterno-fans kan ifølge den samme importøren glede seg til Barolo i flere årganger, men da må du ut med minst fire røde. Renato Ratti lager også topp barbera. Sist smakt i en meget vellykket, men akk så etterspurt 95-utgave. Nå er imidlertid 1996 i salg (BU 30320, kr 129,90).

22.08.98

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her