Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Dekker til lunsjbord for nordisk mat

Dekker til lunsjbord for nordisk mat

Ny Nordisk Mat vil sette fokus på måltidets vilkår i det offentlige og blant barn og unge.
29 Oktober 2013 - 14:00

Ny Nordisk Mat (NNM) inntar Mathallen i Oslo den 6. - 7. november 2012. I forbindelse med konferansen inviteres det til en presselunsj med nordisk mat på menyen.

Lunsjen krydres med en diskusjon om det nordiske måltidets status blant barn og unge, det offentlige måltidet, samt helse og ernæring. Det blir også innslag og aktiviteter som kokeboktorg med forfattersamtale, barn fra Geitmyra som tilbereder morgendagens lunsj og en utstilling om Ny Nordisk mat.

LES OGSÅ: Lanserer ny nordisk matportal og kokkekonkurranse

I presselunsjen deltar disse med foredrag og innledninger:

• leder for styringsgruppen og landsbygdsutvikler Lena Brenner (Åland) og leder av arbeidsgruppen og forskningsdirektør for Nofima,  Einar Risvik (Norge)

• En representant fra Food and Agriculture Organization, FN

• Andreas Viestad, Geitmyra matkultursenter for barn

• Rektor Hannu Husa (Sverige), Nyköpings Strand Utbildningscentrum

• Professor Päivi Palojoki (Finland), Helsingfors universitet og Unn Karin Olsen (Norge), Stiftelsen Norsk Matkultur

• Kokk Dag Tjersland

• Hovedtalere fra seksjonene Barn & mat, Offentlig måltid og Mat og ernæring ved Ny Nordisk Mat

31. oktober går et liknende arrangement av stabelen i Helsinki. Der setter unge finske mesterkokker sesongens råvarer på bordet mens produsenter, kokker, beslutningstakere i det offentlige – og forbrukere – skal diskutere hvordan kortreist mat og det offentliges rolle i matpolitikken kan styrkes.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gult er fortsatt kult og sammen med grønt vårens farge - her får du alt i en og samme munnfull
Ukens kake
Sitronostekake med mangocurd og pistasjebunn

Gult er fortsatt kult og sammen med grønt vårens farge - her får du alt i en og samme munnfull

Søtt, syrlig og kaldt i skjønn forening med seig nøttebunn. Det blir vanskelig å holde fingrene unna.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse vinene vil italienerne helst ha for seg selv
Godbiter i pollisten

Disse vinene vil italienerne helst ha for seg selv

Men disse sommelierfavorittene finnes altså et tastetrykk unna, og vil garantert by på mye god vinopplevelse.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her