Lanserer ny nordisk matportal og kokkekonkurranse

Lanserer ny nordisk matportal og kokkekonkurranse

Nordic Food Diplomacy skal gi hjelp til å profilere det nordiske kjøkken. Nettstedet åpnes med en kokkekonkurranse.
16 Oktober 2012 - 12:00

Nordisk ministerråd lanserer nå en nettportal som skal inspirere nordboere ute i verden til å bruke ideene bak Ny Nordisk Mat. Nettportalen Nordic Food Diplomacy er laget med tanke på ambassader og eksportvirksomheter og skal styrke de nordiske landenes internasjonale brand via matopplevelser.

En måte å gjøre det på går via en mer bevisst bruk av råvarer på de nordiske ambassadene og i nordiske virksomheter verden over.

– Det viktigste med Nordic Food Diplomacy er historien bak måltidet. Hva forteller vi med maten vår, og hvilke opplevelser gjemmer den på? Det handler om å bruke råvarene det er sesong for, og smaksette dem på typisk nordisk vis. Det handler om økologi, om bærekraft og om respekt for natur og mennesker. skriver Nordisk ministerråd i en pressemelding.

LES OGSÅ: Samler økologi-Norden til en messe

Nettstedet inkluderer det danske, finske, islandske, norske og svenske kjøkken – men også grønlandsk, færøysk og ålandsk tradisjon - og skal inneholde alt som er nødvendig for å skape en nordisk måltidsopplevelse. Det dreier seg ikke bare om oppskrifter, men også om konkrete anvisninger om hvordan man skaper helhetsopplevelser.

Nordisk kokkekonkurranse

Nettportalen lanseres med en kokkekonkurranse, hvor deltakerne skal lage en meny for fire personer. Rettene skal representere det nye nordiske kjøkkenet med utgangspunkt i Ny Nordisk Mat-manifestet.

– Det viktigste er historien bak måltidet – hvorfor har du valgt disse rettene, og hvilken historie vil du fortelle med maten, heter det i pressemeldingen.

Vinneren får en ukes opphold i Skåne, med besøk hos en rekke restauranter, virksomheter og institusjoner som arbeider med nordisk mat.

Mer info om konkurransen finnes på nettsiden nfd.org.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Dagens rett

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet

Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her