Lanserer ny nordisk matportal og kokkekonkurranse

Lanserer ny nordisk matportal og kokkekonkurranse

Nordic Food Diplomacy skal gi hjelp til å profilere det nordiske kjøkken. Nettstedet åpnes med en kokkekonkurranse.

Nordisk ministerråd lanserer nå en nettportal som skal inspirere nordboere ute i verden til å bruke ideene bak Ny Nordisk Mat. Nettportalen Nordic Food Diplomacy er laget med tanke på ambassader og eksportvirksomheter og skal styrke de nordiske landenes internasjonale brand via matopplevelser.

En måte å gjøre det på går via en mer bevisst bruk av råvarer på de nordiske ambassadene og i nordiske virksomheter verden over.

– Det viktigste med Nordic Food Diplomacy er historien bak måltidet. Hva forteller vi med maten vår, og hvilke opplevelser gjemmer den på? Det handler om å bruke råvarene det er sesong for, og smaksette dem på typisk nordisk vis. Det handler om økologi, om bærekraft og om respekt for natur og mennesker. skriver Nordisk ministerråd i en pressemelding.

LES OGSÅ: Samler økologi-Norden til en messe

Nettstedet inkluderer det danske, finske, islandske, norske og svenske kjøkken – men også grønlandsk, færøysk og ålandsk tradisjon - og skal inneholde alt som er nødvendig for å skape en nordisk måltidsopplevelse. Det dreier seg ikke bare om oppskrifter, men også om konkrete anvisninger om hvordan man skaper helhetsopplevelser.

Nordisk kokkekonkurranse

Nettportalen lanseres med en kokkekonkurranse, hvor deltakerne skal lage en meny for fire personer. Rettene skal representere det nye nordiske kjøkkenet med utgangspunkt i Ny Nordisk Mat-manifestet.

– Det viktigste er historien bak måltidet – hvorfor har du valgt disse rettene, og hvilken historie vil du fortelle med maten, heter det i pressemeldingen.

Vinneren får en ukes opphold i Skåne, med besøk hos en rekke restauranter, virksomheter og institusjoner som arbeider med nordisk mat.

Mer info om konkurransen finnes på nettsiden nfd.org .

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen