Lanserer ny nordisk matportal og kokkekonkurranse

Lanserer ny nordisk matportal og kokkekonkurranse

Nordic Food Diplomacy skal gi hjelp til å profilere det nordiske kjøkken. Nettstedet åpnes med en kokkekonkurranse.
16 Oktober 2012 - 13:00

Nordisk ministerråd lanserer nå en nettportal som skal inspirere nordboere ute i verden til å bruke ideene bak Ny Nordisk Mat. Nettportalen Nordic Food Diplomacy er laget med tanke på ambassader og eksportvirksomheter og skal styrke de nordiske landenes internasjonale brand via matopplevelser.

En måte å gjøre det på går via en mer bevisst bruk av råvarer på de nordiske ambassadene og i nordiske virksomheter verden over.

– Det viktigste med Nordic Food Diplomacy er historien bak måltidet. Hva forteller vi med maten vår, og hvilke opplevelser gjemmer den på? Det handler om å bruke råvarene det er sesong for, og smaksette dem på typisk nordisk vis. Det handler om økologi, om bærekraft og om respekt for natur og mennesker. skriver Nordisk ministerråd i en pressemelding.

LES OGSÅ: Samler økologi-Norden til en messe

Nettstedet inkluderer det danske, finske, islandske, norske og svenske kjøkken – men også grønlandsk, færøysk og ålandsk tradisjon - og skal inneholde alt som er nødvendig for å skape en nordisk måltidsopplevelse. Det dreier seg ikke bare om oppskrifter, men også om konkrete anvisninger om hvordan man skaper helhetsopplevelser.

Nordisk kokkekonkurranse

Nettportalen lanseres med en kokkekonkurranse, hvor deltakerne skal lage en meny for fire personer. Rettene skal representere det nye nordiske kjøkkenet med utgangspunkt i Ny Nordisk Mat-manifestet.

– Det viktigste er historien bak måltidet – hvorfor har du valgt disse rettene, og hvilken historie vil du fortelle med maten, heter det i pressemeldingen.

Vinneren får en ukes opphold i Skåne, med besøk hos en rekke restauranter, virksomheter og institusjoner som arbeider med nordisk mat.

Mer info om konkurransen finnes på nettsiden nfd.org.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her