Del 1: Stillvann naturell

Aller best blant stillvannene er italienske Acqua Panna med Imsdal hakk i hel.
Redaksjonen
20 November 2006 - 10:01

Stillvann naturell

+
87 p
Acqua Panna
San Pellegrino, Italia
75 cl
InterBev
Duft: Frisk fjellduft.
Smak: Frisk og leskende med god bløthet, svakt minerals finish.
Vurdering: Veldig godt drikkevann som også går godt sammen med vin.

86 p
Imsdal Naturell
Ringnes, Norge
Duft: Ren frisk duft.
Smak: Bløtt og fyldig med fin mineralkarakter.
Vurdering: Et godt drikkevann som også passer fint på matbordet og sammen med vin. Flott til trening og uteaktiviteter.

86 p
Vanlig kranvann
Norge
Duft: Litt urenheter i duften, noe klor, men det er bagatellmessig.
Smak: Friskt og leskende, det litt urene preget kommer igjen i finishen.
Vurdering: Godt drikkevann til tross.

85 p
Pure Water Company
Norge
Duft: Ren og nøytral.
Smak: Friskt anslag, litt metallisk, men likevel god.
Vurdering: Et godt drikkevann som også fungerer sammen med både vin og mat.

÷
82 p
Ty Nant Tau still
Ty Nant Water, Wales
Brewery Int.
Duft: Ren.
Smak: Bløt og ren med noe mineraler, frisk finish.
Vurdering: Et ganske godt vann som passer fint til mat, også vin.

÷
80 p
Voss Still
Norge
Duft: Ren.
Smak: Bløt og imøtekommende, bra friskhet, litt bismak i finishen.
Vurdering: En rent og friskt drikkevann som får litt trekk for finishen.

78 p
Bon Aqua Silver
Coca Cola Company Norge
Duft: Ren nøytral duft, snev av metallpreg
Smak: Bløtt nærmest flatt med innslag av fruktbrus i smaken men ellers greit.

77 p
Evian
Frankrike
Duft: Ren nøytral duft.
Smak: Litt platt og ufriskt med innslag av mineraler.
Vurdering: Gir assosiasjoner til utenlandsk flaskevann.

÷
-- p
Olden Stillvann
Hansa Borg Bryggerier, Norge
Duft: Ikke helt ren duft med undertoner av salt, fjell og skog samt snev av fruktbrus.
Smak: Veldig bløtt, noe uren finish med de samme assosiasjonene som i duften.
Vurdering: Mye trekk for fruktbruspreget. To flasker prøvet.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet
Ukens drink

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet

Gin er mer populært enn noensinne. Her får den ekstra smak av safran, og blandet med andre smaksforsterkere blir dette en drink du husker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bak en litt annen vri på lussekattene i år
Ukens kake
Safranboller med kokos

Bak en litt annen vri på lussekattene i år

Boller med smak av safran fylt med kokos er så godt at de overgår de fleste lussekatter, og kan bakes når som helst på året.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet
Ukens drink

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet

Gin er mer populært enn noensinne. Her får den ekstra smak av safran, og blandet med andre smaksforsterkere blir dette en drink du husker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bak en litt annen vri på lussekattene i år
Ukens kake
Safranboller med kokos

Bak en litt annen vri på lussekattene i år

Boller med smak av safran fylt med kokos er så godt at de overgår de fleste lussekatter, og kan bakes når som helst på året.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en skikkelig Lucia-fest
Julemat
Oppskrift lussekatt

Lag en skikkelig Lucia-fest

Her er historien om Santa Lucia og oppskriftene på lussekatter og tilhørende drikke, og et utvalg andre safransmakende søtsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får blåskjellene Lucia-skrud
Dagens rett
Blåskjell i safransaus

Slik får blåskjellene Lucia-skrud

Det er lov å kose seg litt ekstra når det er Lucia-dag, og du vil bli overrasket over hvor godt blåskjell og safran hører sammen,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her