Del 3: Vann med kullsyre og smak

Blant de smakstilsatte typene er det enda større variasjon i smaken enn blant variantene uten kullsyre. Og her er det lengre mellom de gode vannene. Faktisk er det bare Bon Aqua Lime, Farris Bris Lemon/Lemongrass og Trio Frisk Sitron som får virkelig godk
Redaksjonen
20 November 2006 - 10:03

Vann med kullsyre og smak

+
87 p
Bon Aqua Lime
Coca Cola Company, Norge
Duft: Fin limeduft.
Smak: Følger duften, fine bobler og balansert saltpreg, lesker godt, sitter ganske lenge.
Vurdering: Et veldig godt boblevann med sitrus som er topp som tørsteslukker samt til mat - særlig lunsj og picnic.

85 p
Farris Bris Lemon/Lemongrass
Ringnes, Norge
Duft: Litt syntetisk sitrusduft.
Smak: Gode bobler, fint saltpreg, god finish.
Vurdering: Et balansert smakssatt boblevann som passer til både tørsteslukker og enklere mat som salater og sandwich.

84 p
Trio Frisk Sitron
Trio, Norge
Duft: Litt syntetisk sitrusduft.
Smak: En god del bobler men de er bløte og behagelige, holder seg ikke så lenge, litt anonym finish.
Vurdering: For den som ikke liker mye kullsyre - eller smak.

÷
82 p
Glitre Fersken
Aass Bryggeri, Norge
Duft: Spesiell urtepreget fruktduft.
Smak: Friske gode bobler, dempet fruktpreg, sitter godt med fin friskhet i finishen.
Vurdering: For den som egentlig ikke liker smakstilsatt boblevann. Godt tørsteslukker.

÷
80 p
Olden Boble Eple
Hansa Borg Bryggerier, Norge
Duft: Søtlig fruktduft.
Smak: Gode bobler som nesten klarer å balansere fruktsødmen som sitter lenge.
Vurdering: Må serveres iskaldt.

÷
80 p
Olden Boble Sitron Lime
Hansa Borg Bryggerier, Norge
Duft: Frisk sitrusduft.
Smak: Litt emment anslag, fine bobler, lett mineralsk preg, sitter ganske bra.
Vurdering: En ganske god tørsteslukker servert godt avkjølt.

÷
80 p
Olden Boble Solbær
Hansa Borg Bryggerier, Norge
60 cl flaske
Duft: Solbærduft.
Smak: Bærsyrlig anslag, noe sødme i midten, bløte fine bobler men klarer ikke å gi nok friskhet og blir litt fort borte, pluss for rent bærpreg.
Vurdering: For den som er veldig glad i solbærsmaken.

+
79 p
Farris Lime
Ringnes, Norge
Duft: Litt syntetisk fruktduft.
Smak: Følger duften et stykke uti, litt harde bobler, noe saltpreg i finishen.
Vurdering: Bør serveres godt avkjølt, best uten mat.

+
78 p
Glitre Gul
Aass Bryggeri, Norge
Duft: Sitrus og lime samt litt salt i duften.
Smak: Markante men gode bobler, dempet sitruspreg, sitter noe.
Vurdering: Hadde vært bedre uten smak.

76 p
Trio Frisk Tranebær
Trio, Norge
Duft: Druelignende duft.
Smak: Gode myke bobler, dempet fruktsmak, sitter litt.
Vurdering: Litt intetsigende.

76 p
Farris Bris Melon/Sitron
Ringnes, Norge
Duft: Syntetisk sitrusduft med innslag av pære.
Smak: Følger duften, fine bobler, men veldig emmen ettersmak.
Vurdering: For brusavvenning.

÷
73 p
Farris Pluss Skogsbær Melon + Urter
Ringnes, Norge
Duft: Frisk duft av røde bær, særlig bringebær.
Smak: Litt klissete saftaktig anslag, gode bobler men litt vel klissete finish.
Vurdering: Bruserstatning.

÷
70 p
Bon Aqua Arctic Cranberry
Coca Cola Company, Norge
Duft: Litt spesiell bærduft.
Smak: Fruktsødme i anslaget, lite bobler, flat og litt emmen.
Vurdering: Ganske ufriskt.

÷
70 p
Farris Sitron
Ringnes, Norge
Duft: Udefinerbar syrlig fruktduft.
Smak: Skarpe bobler, en del saltpreg, slapp finish.
Vurdering: Ikke veldig tiltalende. Må serveres iskaldt.

÷
70 p
Farris Pluss Pære + Sitronmelisse
Ringnes, Norge
Duft: Syntetisk fruktduft.
Smak: Følger duften, gode bobler, men sødmen gir en nesten kvalmende følelse.
Vurdering: For den som må ha sødme i vannet. Husk på servere iskaldt.

+
68 p
Farris Bris Mango/Papaya
Ringnes, Norge
Duft: Søt fruktduft.
Smak: Emment anslag, salte bobler, syntetisk tvers gjennom.
Vurdering: Da er kanskje brus bedre?

+
68 p
Glitre Mint/Lime
Aass Bryggeri, Norge
Duft: Syntetisk duft med innslag av tannkrem.
Smak: Følger duften, gode bobler, men tannkremsfølelsen tar overhånd.
Vurdering: For den som vil forlenge følelsen av nypussete tenner.

66 p
Bon Aqua Arctic Raspberry
Coca Cola Company, Norge
Duft: Stor duft av skogsbær.
Smak: Følger duften, veldig mye bobler, men klarer ikke å gi noen form for friskhet, emmen finish.
Vurdering: Ikke vellykket.

64 p
Olden Boble Pære
Hansa Borg Bryggerier, Norge
Duft: Ubestemmelig syntetisk påtrengende duft.
Smak: Følger duften, ok bobler, litt saltpreg men fruktsødmen dominerer for mye.
Vurdering: Dette bør tilbake til laboratoriet.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her