Drikke
Den perfekte grilldrinken

Den perfekte grilldrinken

Whiskey sour er grilldrink nummer én. Min versjon har en liten klunk øl for maksimal grillstemning.
09 Mai 2014 - 13:00

Alle matglade mannfolks favorittsesong er her. Endelig kan grillen brukes, og drømmen om å stå i steikosen med en iskald pils er gjennomførbar.

Minst siden 1862

Neste gang du griller kan du bytte ut pilsen med min vri på whiskey sour. Det kan fort bli en tradisjon, for så god er nemlig denne drinken. Whiskey sour er dessuten en av de virkelig store klassikerne.

Her er våre oppskrifter på akkurat denne drinken

Opprinnelsen til drinken er diskutabel, men første gang den dukket opp på trykk var i Jerry Thomas’s berømte bok A Bartenders Guide i 1862.

Siden den gang er den blitt kopiert og justert i alle retninger. Etter som det er grilltid, velger jeg å bruke elementer som passer godt for sesongen – røyk og øl.

Mange dæsjer

Originaloppskriften består whiskey (bourbon), sitron, sukker og eggehvite. Jeg bruker både bourbon og skotsk whisky. Det siste for å få inn røyksmaken.

Jeg mener at drinken trenger litt bitterhet også. Derfor bruker jeg Angostura Bitter. Mens mange mener 2-3 dæsjer er riktig per drink, «køler» jeg på med 8-10.

Derfor bruker vi bitter i drinken

Foto: Julie H. Amundsen

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender. 

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Whiskey Sour drinkoppskrift

Whiskey Sour drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Tilsett alle ingredienser i shakeren foruten pilsner.
  2. Husk å shake uten is først siden du bruker eggehvite.
  3. Tilsett deretter isen og shake igjen.
  4. Fyll opp et rocksglass med is og hell drinken i glasset.
  5. Topp opp med en lys pilsner. Rør om og server.
Tips 1:
New York Sour har samme fremgangsmetode, men toppes opp med en fyldig rødvin i stedet for pilsner.
 
Tips 2:
  1. Prøv gjerne å lage dine egne smaksatte siruper. Chili, kanel, ingefær og vanilje er populære smaker.
  2. Kok opp 600 gram sukker til 4 dl vann sammen med en god mengde av valgt krydder.
  3. Avkjøl og hell over i et syltetøyglass eller plastboks med lokk. La stå og godgjøre seg noen dager.
  4. Hvis du synes smaken er sterk nok, siler du bort krydderet og heller sirupen i en flaske med kork.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her