Ukens drink

Christmas Mule drinkoppskrift

Denne drinken er kald, men både ser varm ut og varmer godt
Foto: (På kokepunktet)

Denne drinken er kald, men både ser varm ut og varmer godt

Juleversjonen av Moscow Mule er så julete den kan bli.
23 Desember 2021 - 10:11

En Moscow Mule har vodka og ingefærøl som hovedingredienser. For å få til det julete preget har bartenderne Chris Grøtvedt og Barney Blichfeldt som står bak cocktailbloggen På kokepunktet, lagt til en smak av gløgg. Og for at opplevelsen skal bli ekstra luksuriøs har de brukt en såkalt super premium vodka, Absolut Elyx. 

Det som skiller den fra andre vodkaer er måten den er laget på, av vinterhvete fra en enkelt gård og gjennom håndverkspreget kopperdestillasjon, som vanligvis ikke brukes for vodka.

Det er heller ikke vanlig at råspriten destilleres på stedet. De fleste vodkaprodusenter rektifiserer industrielt framstilt nøytral sprit. For Elyx brukes kopper til rektifiseringen og ikke minst en vintage kopperkolonne fra 1921. Den har dessuten gitt inspirasjon til koppen drinken serveres i. Og det at en mule-drink serveres i en kopper-kopp, stammer fra baren Cock’n Bull i Hollywood. Dette var stjernenes favorittbar etter den andre verdenskrig og mange hadde fått navnet sitt inngravert på krusene som hang til pynt over bardisken. Den gang var det Smirnoff som var det hotteste innen vodka.

I tiårene etter har mye skjedd på vodkafronten. Deriblant super premium-utgaver som Absolut Elyx. Den er en vodka med ekstra munnfølelse og mykhet, men den er ikke så lett å få tak i når rett før jul (bare på noen få pol), om du ikke har en flaske i barskapet. Men du kan selvsagt erstatte den med en annen vodka.

Christmas Mule drinkoppskrift

Christmas Mule drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Drinken bygges i en kopper-kopp eller en annen dekorativ kopp. Fyll opp med isbiter, hell over ingrediensene og rør om. Pynt med limeskall eller en limebåt.

Drinken blir ekstra god med en luksusvodka - eller super premium vodka - som Absolut Elyx, men også andre kan fungere.

Se utvalget av vodka på polet her

Det samme gjelder valg av ingefærøl eller ginger beer. Her er Thomas Henry i særklasse. 

Se utvalget av ingefærøl på polet

Gløggsirup får du ved å koke inn Tomtegløgg til sirupkonsistens.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av På kokepunktet

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her