Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 16. januar i Oslo

Winemakers Dinner: Klosteret stiller med fem lekre retter til sju prestisjefylte viner fra Portugal
Foto: (sf_foodphoto)

Winemakers Dinner: Klosteret stiller med fem lekre retter til sju prestisjefylte viner fra Portugal

Nøl ikke med å dra på denne middagen. En meget spennende fem-rettes meny blir servert med ekte portugisisk vin.
Julie Helene Amundsen
22 Desember 2018 - 12:20

Kjøkkensjefen på Klosteret restaurant har laget en helt spesiell femretters meny som er en perfekt match til kveldens sju viner, alle signert J. M. da Fonseca, et av Portugals mest kjente vinhus. Utmerkete kombinasjoner med denne produsentens anerkjente røde og hvite viner, og måltidet avsluttes med en deilig dessert som får følge av en av Fonsecas berømte moscatel-viner som har vært med på å sette regionen Setúbal på vinkartet. 

  Foto: Ricardo Bernardo

Setúbal ligger rett sør for Lisboa og her har J. M. da Fonseca laget vin siden 1841. Den lange historien til tross, holder de seg svært aktuelle med stadig nye viner som får anerkjennelse internasjonalt. Den røde Periquita er deres aller mest kjente vin, og den står på menyen denne fortreffelige kvelden.

Den kan du lese mer om her

Den har vært en suksess i Norge siden den ble lansert i 1969. Åttende generasjons vinmaker Domingos Soares Franco og vinmaker Catarina Santa-Marta vil være tilstede og fortelle om sine viner og visjoner.

Les mer om denne tradisjonstunge vinfamilien her

 
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her