Godbiter i pollisten
Denne vinen er laget av mannen bak Ch. Petrus

Denne vinen er laget av mannen bak Ch. Petrus

Det er tid for bordeauxvin i glasset. Prøv denne prisgunstige godbiten som er signert en av de virkelige stjernene.
Aase E. Jacobsen
30 September 2015 - 15:24
Vieux-Ch.-Saint-Andre-2012.

Jean-Claude Berrouet er mest kjent som sjefsvinmaker hos Jean Pierre Moueix og dermed ansvarlig for at druene til Ch. Petrus ble god vin. Han pensjonerte seg i 2007, etter å ha laget 44 årganger av Petrus, men fortsatte å lage vin, for andre og seg selv.

Les mer om Moueix-familien og deres vinslott

For som de fleste Bordeaux-vinmakere har han røtter i området og dermed sin egen vingård. Den heter Vieux Ch. Saint-André og ligger i underområdet Montagne-St. Emilion. Han driver den sammen med sønnen Jean-François. Den andre sønnen, Olivier, er fortsatt hos Moeuix som sjef for alle vinmakerne i «konsernet». Med andre ord snakker vi om en mektig familie i denne delen av Bordeaux.

Men Vieux Ch. Saint-André 2012 er som sin skaper, en beskjeden vin, i betydningen klassisk med moderat alkohol, dempet eikebruk og ekstraksjon, god syre og mineralsk karakter.

Et velkomment pustehull fra et område som i økende grad preges av klimaendringer som kommer på toppen av nyvinninger i vinkjelleren.

Jean-Claude Berrouet er for øvrig veldig opptatt av biodynamisk dyrking, en filosofi som sakte, men sikkert får flere utøvere i ultrakonservative Bordeaux.

Les mer om Bordeaux og biodynami her

Vinen smaker veldig godt allerede, til så vel kalv, lam som storfe, men tåler fint å ligge i minst 8 år. 2012 er særlig en årgang for alle som liker klassisk bordeaux, men på grunn av at cabernet-ene hadde vansker med å modnes fullt ut, er det primært et år for merlotdominerte viner. Vår vin har 80 prosent merlot i miksen og kommer derfor ekstra godt ut av 2012.

Vingården til Berrouet-familien.

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her