Denne vinen er laget av mannen bak Ch. Petrus

Denne vinen er laget av mannen bak Ch. Petrus

Det er tid for bordeauxvin i glasset. Prøv denne prisgunstige godbiten som er signert en av de virkelige stjernene.

Vieux-Ch.-Saint-Andre-2012.
Vieux-Ch.-Saint-Andre-2012.

Jean-Claude Berrouet er mest kjent som sjefsvinmaker hos Jean Pierre Moueix og dermed ansvarlig for at druene til Ch. Petrus ble god vin. Han pensjonerte seg i 2007, etter å ha laget 44 årganger av Petrus, men fortsatte å lage vin, for andre og seg selv.

Les mer om Moueix-familien og deres vinslott

For som de fleste Bordeaux-vinmakere har han røtter i området og dermed sin egen vingård. Den heter Vieux Ch. Saint-André og ligger i underområdet Montagne-St. Emilion. Han driver den sammen med sønnen Jean-François. Den andre sønnen, Olivier, er fortsatt hos Moeuix som sjef for alle vinmakerne i «konsernet». Med andre ord snakker vi om en mektig familie i denne delen av Bordeaux.

Men Vieux Ch. Saint-André 2012 er som sin skaper, en beskjeden vin, i betydningen klassisk med moderat alkohol, dempet eikebruk og ekstraksjon, god syre og mineralsk karakter.

Et velkomment pustehull fra et område som i økende grad preges av klimaendringer som kommer på toppen av nyvinninger i vinkjelleren.

Jean-Claude Berrouet er for øvrig veldig opptatt av biodynamisk dyrking, en filosofi som sakte, men sikkert får flere utøvere i ultrakonservative Bordeaux.

Les mer om Bordeaux og biodynami her

Vinen smaker veldig godt allerede, til så vel kalv, lam som storfe, men tåler fint å ligge i minst 8 år. 2012 er særlig en årgang for alle som liker klassisk bordeaux, men på grunn av at cabernet-ene hadde vansker med å modnes fullt ut, er det primært et år for merlotdominerte viner. Vår vin har 80 prosent merlot i miksen og kommer derfor ekstra godt ut av 2012.

Vingården til Berrouet-familien.
Vingården til Berrouet-familien.

 

Vieux Ch. Saint-André 2014

Produsent:
Vieux Ch. Saint-André
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
199,80 kr
Varenummer:
2905101
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen