Alkoholfri
Destillat uten alkohol? Ja, det er mulig
Foto: (Rob_LawsO)

Destillat uten alkohol? Ja, det er mulig

Seedlip er verdens første destillat uten alkohol som er tatt imot med stor entusiasme av flere enn 200 Michelin-restauranter og ledende cocktailbarer verden rundt, også i Norge. Og nå er den til og med å få på polet.
Aase E. Jacobsen
01 Mars 2019 - 10:58
 

Bak denne ideen som kan høres noe vill ut, står den britiske bonden Ben Branson. Han lot seg inspirere av hvordan 1600-tallets apotekere destillerte alkoholfrie botemidler basert på urter. Han brukte to år med destillatører, dyrkere og historikere for å komme fram til det du kan smake i dag.

Seedlip fremstilles gjennom en prosess som tar seks uker hvor hver enkelt botaniske ingrediens behandles separat gjennom uttrekk (i alkohol) og destillering som henter ut selve aromaene og dessuten fjerner alle rester av alkohol. Seedlip er altså vann som er tilført aromaer gjennom destillering og har ingen kunstige eller naturlige søtnings- eller smakstilsetninger.

Ben Branson reiser nå verden rundt for å vise fram dette unike destillatet. Foto: 

 

Dette alkoholfrie alternativet kommer i tre ulike smaker: Seedlip Garden 108 er urtepreget med litt gress og syrlig karakter. Seedlip Grove 42 har klar appelsinsødme og -bitterhet. Mens Seedlip Spice 94 er veldig tørr og trepreget. Alene er de ikke så veldig interessante, men i møtet med tonic skjer det små undre. Prøv selv. Anbefalt dose er 5 cl Seedlip over is som toppes med tonic soda. Pris er 299 NOK for 70 cl. Seedlip kan bestilles hos Leske.no.

 Så fristende kan en alkoholfri drink være. Bare vent til du har smakt den. Det er nesten ikke mulig å kjenne forskjell. Bortsett fra at du kan drikke mange og fortsatt føle deg tipp-topp. Foto: Rob_LawsO
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her