Destillat uten alkohol? Ja, det er mulig
(Rob_LawsO)

Destillat uten alkohol? Ja, det er mulig

Seedlip er verdens første destillat uten alkohol som er tatt imot med stor entusiasme av flere enn 200 Michelin-restauranter og ledende cocktailbarer verden rundt, også i Norge. Og nå er den til og med å få på polet.

 

Bak denne ideen som kan høres noe vill ut, står den britiske bonden Ben Branson. Han lot seg inspirere av hvordan 1600-tallets apotekere destillerte alkoholfrie botemidler basert på urter. Han brukte to år med destillatører, dyrkere og historikere for å komme fram til det du kan smake i dag.

Seedlip fremstilles gjennom en prosess som tar seks uker hvor hver enkelt botaniske ingrediens behandles separat gjennom uttrekk (i alkohol) og destillering som henter ut selve aromaene og dessuten fjerner alle rester av alkohol. Seedlip er altså vann som er tilført aromaer gjennom destillering og har ingen kunstige eller naturlige søtnings- eller smakstilsetninger.

Ben Branson reiser nå verden rundt for å vise fram dette unike destillatet. Foto: 

 

Dette alkoholfrie alternativet kommer i tre ulike smaker: Seedlip Garden 108 er urtepreget med litt gress og syrlig karakter. Seedlip Grove 42 har klar appelsinsødme og -bitterhet. Mens Seedlip Spice 94 er veldig tørr og trepreget. Alene er de ikke så veldig interessante, men i møtet med tonic skjer det små undre. Prøv selv. Anbefalt dose er 5 cl Seedlip over is som toppes med tonic soda. Pris er 299 NOK for 70 cl. Seedlip kan bestilles hos Leske.no.

 Så fristende kan en alkoholfri drink være. Bare vent til du har smakt den. Det er nesten ikke mulig å kjenne forskjell. Bortsett fra at du kan drikke mange og fortsatt føle deg tipp-topp. Foto: Rob_LawsO

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen