Drikke
Det beste spanske vinkartet er i Stavanger

Det beste spanske vinkartet er i Stavanger

Restauranten Warehouse by Haciendas i Stavanger har vunnet Wine Spectators «Award of Excellence» for sitt spanske vinkart.
Aase E. Jacobsen
17 September 2014 - 15:17

Warehouse by Haciendas er dermed den eneste restauranten i Skandinavia som har fått den prestisjetunge prisen for en ren spansk vinmeny.

Både velkjent og nytt

Vinkartet på Warehouse by Haciendas i Stavanger er utformet av Liv Lorntzsen og hun har lagt ned et møysommelig arbeid i vinkartet til Warehouse by Haciendas hvor det i dag er mulig å få en hel rekke Spanske viner som ikke er tilgjengelig på Vinmonopolet eller på andre restauranter i landet.

– Det er utrolig kjekt å endelig kunne tilby både spennende nye og klassiske spanske viner som fortsatt er ukjente for de fleste i Norge, sier Liv Lorntzsen.

Vinkartet skulle ikke bare holde den samme kvaliteten som restaurantens retter og råvarer, men det det har også vært en forutsetning at vinkartet skulle gi gode mat- og vinkombinasjoner med menyens retter. Nå har altså arbeid med vinkartet betalt seg betalt seg. Fornøyde kunder og flittige ansatte kan glede seg over Wine Spectators «Award of Excellence» og heder for intet mindre enn «one of the most outstanding wine lists in the world».

Lorntzsen forteller videre at en forutsetningen for vinkartet var at det skulle presentere viner både fra velkjente og ukjente områder med fokus på kvalitet. Akkurat det samme kvalitetsfokuset er det på råvarene restauranten bruker i sine enkle, men autentiske retter.

 

En del av Slow Food

Restauranten har nemlig full kontroll på råvarenes kvalitet når de skal lage sine ettertraktede spanske retter og tapas, som i hovedsak lages av produkter og råvarer fra deres egen økologiske gård og vinhotell Hacienda Zorita i Salamanca.

Gården Zorita er på hele 300 hektar og ligger i et område med en formidabel tilgang på vilt. Side om side lever gårdens egne geite-, saue- og griseraser sine lykkelige liv før de blant annet blir til ulike skinker og pølser. Eiendommen er en del av Slow Food-bevegelsen og dyrker i tillegg et variert utvalg av frukt og grønnsaker, samt at de produserer upasteuriserte oster, olivenolje, balsamicoeddik og bakverk av ymse slag.

Warehouse er for øvrig en del av et større spansk gastrokonsept med flere restauranter i verden blant annet i Madrid, Salamanca og London.

Her finner du restauranten:

Warehouse by Haciendas
Kongsgata 41, Stavanger
Telefonnr. 51 52 24 40
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her